„GHESEFTARUL”RADU F.ALEXANDRU,MEMBRU AL PARTIDULUI RADICAL TRANSNATIONAL II CERE SOCOTEALA LUI CRIN ANTONESCU!

22 apr.

Vicepreşedinte PDL, Radu F. Alexandru, a declarat duminică că partidul său îi cere premierului Victor Ponta, copreşedinte al USL, să se pronunţe în legătură cu declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu referitoare la Constituţia Ungariei şi Viktor Orban.

1309246935radu F Alexandru_MR

„Partidul Democrat Liberal îi cere premierului Victor Ponta să se pronunţe de urgenţă şi în modul cel mai clar legat de declaraţiile domnului Crin Antonescu şi să spună în mod explicit care este opţiunea principalului partid din coaliţia de guvernământ – PSD, care este poziţia premierului faţă de aceste declaraţii, care pot fi percepute ca o declaraţie de divorţ, ca să nu spunem de război, cu Comisia Europeană”, a spus Radu F. Alexandru.

Vicepreşedintele PDL a caracterizat drept „grave, iresponsabile şi profund dăunătoare” declaraţiile liderului liberal Crin Antonescu, prin care acesta şi-ar „declara admiraţia” faţă de premierul Viktor Orban, pe care şi l-ar asuma ca pe „un model” pentru felul în care ”premierul ungar ştie să stea în picioare, să primească o ofensivă critică din partea Comisiei Europene”.

În acest sens, Radu F. Alexandru a amintit declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, ale comisarului european pentru Justiţie Viviane Reding, cu referire la Ungaria, care atrag atenţia asupra nerespectării demnităţii umane, a libertăţii, democraţiei, egalităţii, a statului de drept şi drepturilor omului, ca şi de poziţiile liderului liberalilor europeni, care ar vorbi de „suspendarea dreptului de vot” al Ungariei.

Pedelistul consideră că declaraţiile lui Antonescu amintesc de „ofensiva produsă în vara lui 2012 împotriva instituţiilor statului drept” , „lucruri cu atât mai grave cu cât liderul liberal este preşedintele Grupului parlamentar care lucrează la modificările Constituţiei României”.

Crin Antonescu a declarat, joi seară, la Digi 24, în contextul modificării Constituţiei Ungariei, că într-un sens premierul ungar Viktor Orban este un model pentru el, deşi nu este de acord cu derapajele semnalate.

„Orban este un model, într-un anumit sens. Nu sunt de acord cu derapajele, cu tentativele de a afecta libertatea presei, dar apreciez la Viktor Orban următorul lucru. Când premierul unei țări cu 10 milioane de locuitori știe să primească și să facă o contraofensivă și să o țină pe a lui. Noi avem dublu cetățeni, trebuie să avem un premier de două ori mai puternic decât Viktor Orban. Am văzut o nouă tentativă grosieră de a mistifica realitatea, şi anume europarlamentari ai PDL încearcă să stârnească noi confuzii dăunătoare României. Stiti ca exista la nivelul UE ingrijorare in legatura cu modificarea Constitutiei in Ungaria, unde Viktor Orban dispune de doua treimi si se stie ca Viktor Orban nu ezita sa foloseasca cele doua treimi. Domnul Orban nu este chiar atat de timid in fata Comisie Europene ca altii”, a spus Crin Antonescu, într-un interviu la Digi 24.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: