UMILUL PONTA I-A PLASA DE LA „RECHINUL”BASESCU IN PRIVINTA LEGII RETROCEDARILOR!

30 apr.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu înainte de adoptarea proiectului legii privind restituirea proprietăţilor şi că se aşteaptă ca şeful statului să promulge actul normativ.

ponta-basescu2

„E adoptată (legea – n.r.). Cei de la PDL s-au făcut, aşa, că au contestat-o la Curte. (…) Pe 10 mai se pronunţă Curtea Constituţională. Am discutat cu domnul preşedinte înainte să adoptăm legea pe temele principale, adică pe impozitarea cu 85% a cesionarilor, şi mi-a zis ‘foarte bine’. Deci, nu cred că vor fi probleme”, a afirmat Victor Ponta la B1 Tv.

Executivul şi-a angajat răspunderea pe 17 aprilie în faţa Parlamentului pentru proiectul legii retrocedărilor, premierul Victor Ponta afirmând că societatea românească şi statul de drept trebuie să respecte proprietatea iar noul act normativ constituie „un moment de responsabilitate politică”, în care Guvernul şi Legislativul „colaborează pentru soluţionarea unei probleme istorice”.

Potrivit acestuia, legea privind restituirea proprietăţilor îşi propune să aducă o reparaţie istorică pentru cei care au avut de suferit în urmă cu aproape 70 de ani, când le-au fost confiscate proprietăţile de statul român şi regimul politic de atunci.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: