ROSIA MONTANA CA AFACERE DE „FAMIGLIE!”SOVA PE POST DE LENUTA DI’PLESCOI GONFLATA LA MAXIM!

2 mai

De ce îl apreciază Traian Băsescu pe Victor Ponta ? E simplu. “Lupul tânăr” reuşeşte în timp record să facă ceea ce guvernele Boc (1, 2, 3…ş.a.m.d) tărăgănaseră nepermis, aducându-l pe chiriaşul de la Cotroceni la exasperare. Adică să dea startul devalizării resurselor României, în dispreţul majorităţii românilor care au înţeles că toate contractele de explorare şi exploatare sunt cusute cu aţă albă. Dar să descâlcim actuala încrengătură politico-financiară ţesută pe un evident conflict de interese:

1367430558Untitled-1

1. Victor Ponta – partener la Şova şi Asociaţii

“Casa de avocatura Sova si Asociatii si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior. Astfel, echipa de parteneri a firmei Sova si Asociatii ajunge la sapte membri, dintre care patru parteneri seniori (Victor Ponta, alaturi de Dan Sova, Roxana Eftimie si Radu Cernov).

Dan Sova, Managing Partner, precizeaza ca alaturarea avocatului Victor Ponta echipei Sova si Asociatii va contribui la dezvoltarea si specializarea firmei, precum si la consolidarea imaginii profesionale si publice.

Dan Sova: „Este o optiune profesionala care va intari pozitia firmei pe piata avocaturii din Romania”.

In comunicatul Sova si Asociatii se mentioneaza ca „acest parteneriat aduce impreuna avocati cu experienta semnificativa in profesie, ce se bucura de o recunoastere durabila pentru profesionalismul, performantele si competentele lor, completand in acest fel echipa tanara, performanta si ambitioasa din cadrul casei de avocatura Sova si Asociatii.”

Text apărut în 2007 pe site-ul juridice.ro

2. Ana Diculescu Şova are „lipici” la companiile străine zis strategice

Dan Şova are în familie pe cineva angajat tocmai în operaţiunea de „vânzare“ a „ţării” la care se referă. Concret, în timp ce Dan şova acuză guvernul (Ungureanu- nota cotidianul.ro )că în cazul privatizării celui mai important producător de cupru din România, Cupru Min Abrud SA, a dat dovadă de iresponsabilitate, „a cedat şantajului unor grupuri de interese, privatizând companii de stat şi acordând licenţe de exploatare pentru resurse importante, fără dezbatere publică, fără transparenţă şi încălcând legea” (vezi textul ultimei moţiuni de cenzură) şi a expus statul român la această „ţeapă ruşinoasă”, mama lui adoptivă, venerabila Ana Diculescu Şova, tocmai s-a angajat prin casa de avocatură NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) să facă totul pentru ca privatizarea Cupru Min cu firma agreată iniţial de guvernul Ungureanu să fie dusă la bun sfârşit. Dacă legea nu-i interzice în vreun fel ca una să urle la televizor şi alta să bage în traistă, şova are o problemă, a câta?

Curentul – Aprilie 2012

Pe http://www.bizlawyer.ro, Ana Diculescu Şova apare ca apărător al Bechtel. Tyssen Krupp (într-un proces „cu cântec” cu Metalexportimport despre care cotidianul.ro v-a informat), şi – atenţie!!! – ROŞIA MONTANĂ GOLD CORPORATION.

3. Triunghiul „amoros”

Guvernul a decis în Săptămâna Mare, prin hotărâre aprobată în şedinţa de marţi, înfiinţarea unei noi companii care se va ocupa exclusiv de proiectul Roşia Montană şi care va funcţiona doar în subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova.

Puşculiţa s-a mutat aşadar de la Udrea la Şova, de la Dezvoltare la Marile Proiecte. Ponta îşi pune asociatul în fruntea bucatelor, „mami” veghează la bunăstarea firmelor asociate cu statul (cine are de câştigat?) şi uite-aşa, după modelul Turceni (prietenii ştiu de ce…), probabilitatea ca statul român să iasă câştigător tinde către zero. Unde sunt dezbaterea publică şi transparenţa domnilor Ponta şi Şova?

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: