OSKAR LAFONTAINE,MINISTRUL DE FINANTE GERMAN CARE A INTRODUS MONEDA EURO,ATAC DUR LA ANGELA MERKEL!

8 mai

Oskar Lafontaine, ministrul de finanțe german, care a lansat euro, a cerut o pauză a monedei unice pentru a permite țărilor din sudul Europei să se redreseze. Lafontaine a avertizat că actualul curs “duce la dezastru”.

36897-oskar_lafontaine_ddp-640x428

“Situația economică se înrăutățește de la lună la lună, iar șomajul a atins un nivel care pune structurile democratice tot mai mult la îndoială”, spune ministrul de finanțe german, potrivit The Telegraph. El adaugă “Germanii încă nu și-au dat seama că sudul Europei, inclusiv Franța, va fi obligat de mizeria lor actuală să lupte împotriva hegemoniei germane, mai devreme sau mai târziu”.

Merkel și somnul auto-neprihănirii

Oskar Lafontaine a declarat pentru site-ul Partidului de Stânga din Germania că Angela Merkel “se va trezi din somnul ei de auto-neprihănit” când țările cu probleme se vor uni pentru a forța o schimbare în criza politică pe cheltuiala Germaniei.

Distanțarea Paris-Berlin

Predicția lui Lafontaine a fost confirmată de ministrul de finanțe francez Pierre Moscovici, care, printr-o declarație făcută cu privire la sfârșitul austerității și la triumful politicii franceze, a distanțat relația dintre Paris și Berlin- “Este sfârșitul dogmei austerității. Este o victorie din punct de vedere francez”. Comentariul lui Moscovici a venit după încheierea unui acord cu Bruxelles-ul prin care a dat încă doi ani Franței și Spaniei pentru a satisface o țintă de 3 la sută din PIB. Moscovici a mai spus în urmă cu o săptămână că întârzierea bugetului evită reduceri de austeritate suplimentare pentru a închide deficitul de venituri fiscale cauzate de recesiune.

“Catastrofă”

Lafontaine a spus că el a susținut Uniunea Economică și Monetară, dar nu mai consideră că este durabilă. El a spus că politica de forțare a Spaniei, Portugaliei și Greciei să efectueze deprecieri interne a fost “o catastrofă”.

Oskar Lafontaine a fost etichetat “cel mai periculos om din Europa”, de către The Sun, după ce a cerut o “Europă Unită” și “sfârșitul statului-națiune”, în 1998.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: