SLUGA DE PONTA IL CRITICA PE STAPANUL SAU BASESCU IN BAZA „PACTULUI DE KOABITARE!”

8 mai

Premierul Victor Ponta consideră că preşedintele Traian Băsescu are aceeaşi părere despre el, că acesta nu l-a reevaluat, susţinând în acelaşi timp că ”momentul politic” i-a obligat pe amândoi să îşi îndeplinească cu stricteţe, ”fără vreo plăcere sau fără vreun ataşament sentimental”, ”fişa postului”.

ponta_basescu

”Eu cred ca niciunul nu l-a reevaluat pe celălalt. Cred că domnul Băsescu are exact aceeaşi părere despre mine ca dintotdeauna şi eu am aceeaşi părere despre domnia sa. Este însă un moment politic în care, dacă vreţi, am fost amândoi obligaţi să trecem peste păreri şi sentimente personale, să ne îndeplinim cu stricteţe, fără vreo plăcere sau fără vreun ataşament sentimental, dar să ne îndeplinim cu stricteţe fişa postului. Preşedintele are în fişa postului anumite atribuţii pe care şi le îndeplineşte şi nu l-a împiedicat nimeni în acest sens iar eu, ca prim-ministru, după Guvernul Tăriceanu, să acţionez din nou ca prim-ministru, ca şef al Guvernului.

Între Guvernul Tăriceanu şi Guvernul pe care îl conduc eu nu a existat un guvern, a fost un grup de oameni care au fost conduşi de preşedinte, dar Constituţia vorbeşte de altceva.

Sistemul nostru politic ne arată foarte clar ce are de făcut preşedintele şi ce am de făcut eu. Repet, opinia mea este că, din punct de vedere strict personal, nu s-a întâmplat absolut nimic şi că preşedintele are aceeaşi părere, probabil destul de negativă, despre mine, ca şi eu despre domnia sa”, a declarat premierul marţi seară într-o intervenţie telefonică la România tv întrebat despre relaţia cu Traian Băsescu, din punctul de vedere al reevaluării.

Ponta a reiterat faptul că preşedintele Băsescu nu mai reprezintă principala provocare pentru el, ci capacitatea Executivului de a dezvolta România.

”Guvernul de dinainte de 9 decembrie era un guvern apărut într-un moment cu totul special. Cred că este prima dată în 22 de ani când se schimbă, practic, puterea înainte sau în timpul ciclului electoral. Guvernele s-au mai schimbat, dar nu s-a schimbat coaliţia de guvernare. Or, acela a fost un moment.

După 9 decembrie, este un guvern legitimat prin votul popular, un guvern pe care toată lumea îl aştepta, pentru că noi nu ne-am apucat să ne unim PSD, cu PNL, cu PC, cu UNPR după alegeri. Am candidat împreună ca USL, am candidat cu foarte clar candidat la funcţia de prim-ministru – Victor Ponta, cu un program şi, în mod sigur, deşi asta mi-a adus şi destule critici, pentru mine, în acest moment, principalul, nu adversar, că n-aş vrea să folosesc neapărat termenul de adversar, principala provocare nu, nu o mai reprezintă Traian Băsescu, pentru că domnia să îşi va termina mandatul anul viitor, ci o reprezintă capacitatea guvernului pe care îl conduc, de a dezvolta România, de a îndeplini lucrurile importante pe care până la urmă cred că ni le dorim cu toţii – şi cei din opoziţie, şi cei de la putere, şi cei care nu sunt nici cu puterea, nici cu opoziţia, ci pur şi simplu trăiesc în această ţară”, a afirmat Ponta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: