BASESCU ISI APARA MAFIA PORTOCALIE CU DNA.DAR O ASMUTE IMPOTRIVA FOSTULUI MINISTRU AL APARARII CORNELIU DOBRITOIU,CARE L-O INFRUNTAT DECORANDU-L PE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI DE ROMANIA!

14 mai

DNA a pus sechestru pe averea fostului ministru Corneliu Dobriţoiu.

dobritoiu-regele-mihai-ghimpele

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a pus sechestru pe averea fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu. Acesta este acuzat că şi-a cumpărat ilegal o locuinţă de serviciu a MAPN, potrivit realitatea.net.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 16 aprilie, că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui. De asemenea, procurorii au anunţat că se fac acte de urmărire penală în cazul altor zece persoane cu funcţii de conducere din MApN care ar fi achiziţionat, în condiţii nelegale, locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că, în calitate de şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din Ministerul Apărării Naţionale, Traian Pigui s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS, pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către cadre militare cu funcţii de conducere din MApN (la data faptelor).
Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale a fost estimat la 1,2 milioane de lei.
Dobriţoiu a negat acuzaţii afirmând că a respectat toate condiţiile pentru cumpărarea locuinţei.

Am respectat strict procedura de cumpărare a locuinţei de serviciu, iar verificarea condiţiilor pe care eu trebuia să le îndeplinesc în acest sens a intrat în competenţa altor structuri din Ministerul Apărării, cu care nu am fost într-o legătură de serviciu, într-o legătură de subordonare. Ceea ce mi se pare curios este că o cercetare care înţeleg că a început în 2009, iar timp de patru ani nu am fost invitat să fac vreun act de procedură, se reia tocmai astăzi, probabil într-un context politic şi mediatic … având în vedere faptul probabil că numele meu a apărut ca un posibil om care râvneşte la portofoliul Apărării”, a spus Dobriţoiu.

El a precizat că a făcut cerere „ca orice om, în baza legii” şi a respectat condiţiile pentru atribuirea locuinţei.

Fostul ministru a menţionat că a depus cererea de cumpărare a locuinţei în anul 2006, însă la momentul respectiv nu avea o funcţie în minister care să influenţeze alocarea locuinţei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.