LIDERUL PNL CRIN ANTONESCU:PSD ADANCESTE „KOABITAREA”CU REGIMUL BASESCU PREFERAND FRACTURA DIN USL!SE POATE APLICA ART.1.1.4 DIN PROTOCOLUL USL!

17 mai

Jurnaliştii de la pesurse.ro au obţinut o înregistrare a discursului copreşedintelui USL, din care vom încerca să redăm principalele idei legate de viitorul coaliţiei de guvernare.

antonescu-dccccc-310x188

Antonescu le-a spus colegilor săi din BPN: “Am suferit o criză pe care aș numi-o Criza coabitării, în sensul în care, prin numirea lui Kovesi după înțelegerea dintre Ponta și Băsescu, noi, având o anumită poziție s-a generat o criză – pentru că a fost vorba de o criză…. PSD se adâncește în coabitarea cu Băsescu, iar noi credem că drumul trebuie să fie cel dat de programul, de direcția și de spiritul USL.“

“Al doilea avantaj este acela la ordinea zilei, și nu mai este doar o invenție de presă – fractura din USL. Acuma… imediat după Paște la inițiativa premierului și având caracterul intim și secret, nu vă ascund nimic, premierul a propus un lucru pe care l-am salutat cu bucurie și cu care sunt de acord – și anume să pornim o ofensivă de recâștigare a încrederii și a coerenței USL. I-am spus că este de dorit, că necesită 2-3 lucruri care sunt posibile și legitime – o revenire la un mod care a funcționat de a discuta impreuna deciziile guvernamentale importante, a recalibrării discursurilor în guvern, și să nu mai ia el toată imaginea ci să lase și altora, pentru a nu exista riscul de a confisca totul și a da impresia că suntem o prezență insignifiantă – și a fost de acord.”

“Acum ne aflăm în situația – și ăsta e dreptul lui- solicitarii unei normalizări a relațiilor și a atacurilor pe care unii dintre noi le-au avut la adresa sa, pentru că ce-i drept la momentul Crizei Coabitării, Crizei Kovesi, au fost colegi de-ai noștri – și când spun colegi vorbesc de parlamentari care au spus că Victor Ponta e șantajabil, că TB e trădător, că PSD face și drege. Este adevărat că aceste declarații au existat, și el a cerut, și eu am înțeles chiar dacă nu mi-a venit bine să începem să o închidem.“

“Și așa a apărut Criza SRS, și ieri am primit o delegație mare, cu un aer destul de marțial chiar… Au venit și au spus că noi trebuie să facem ceva, că nu se poate, și au invocat un articol care există în Protocolul USL, articolul 1.1.4… pe scurt să îl dăm afară.”

“Eu am încercat să le explic că ar trebui să revenim la normal. Şi am încercat să despărțim lucrurile, pentru că avem un episod care s-a petrecut în Parlament, la Senat (e vorba de Legea intabularii terenurilor agricole)… despre care cred că a fost o situație parlamentară normală.”

“Al doilea lucru a fost comisia parlamentară care e din capul locului un subiect compromis… nu am înțeles de ce psd-iștii au semnat… este adevărat că S.R.S. fiind şi jurnalist, și scriind și participând la multe emisiuni a formulat acuzații care sunt inacceptabile.”

“Acum trebuie să ne organizăm și la comunicare. Lor le vine ușor, pentru că vin și spun că postul ăla e al lui Ghiță dar e înjurat de Paula Rusu și de alții, dar e adevărat, nu sunt cazuri de parlamentari PSD care să vină să spună că liberalii sunt niște și așa mai departe. Nu sunt, se feresc foarte bine, au această disciplină. La noi sunt multe astfel de cazuri și, de fapt, ce ne rămâne nouă de discutat este dacă putem la un moment dat să ne organizăm în această relație cu PSD.”

“Pentru noi, atâta timp cât ne plângem că PSD ocupă teritoriul pentru că în fiecare zi ocupă câte ceva … îi laudă că atacă toți, că laudă toți și ăsta e unul din secretele pentru care par foarte puternici și câștigă teren. E cazul să vedem dacă putem face la fel – pe atacuri și pe susținere.”

“Dacă ne enervăm că ei au câștigat terenul pe presă, că au o bună comunicare, nu obţinem ceva. E nevoie de multă coordonare și temele principale trebuie duse de vectori puternici de imagine. Trebuie să ne organizăm. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD. Nu mai e ce a fost. Lucrurile se schimbă în mod firesc.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: