NOUL PROCUROR GENERAL AL ROMANIEI,TIBERIU NITU A DECLARAT CA NU O SA STEA IN POZITIE DE DREPTI IN FATA LUI BASESCU!

17 mai

Noul procuror general al României, Tiberiu Niţu, nu se grăbeşte să stea în poziţie de drepţi în faţa lui Traian Băsescu. Niţu a declarat joi, referitor la solicitarea populistă a lui Traian Băsescu cu privire la dosarele Revoluţiei din 1989, că nu există pentru acestea o „aplecare specială” sau o alta decât cea prevăzută de lege.

irimie-tiberiu-nitu-ghimpele-630x228

„Ne vom concentra asupra acestor dosare ca şi asupra altor dosare. Nu există o aplecare specială sau o aplecare altfel decât cea prevăzută de lege”, a declarat Niţu, după ceremonia de instalare a noilor procurori şefi.

Întrebat dacă în legătură cu aceste dosare va da răspunsul într-un an, aşa cum a cerut Băsescu, noul procurorul general a spus: „Să analizăm, să vedem ce se întâmplă la nivelul instituţiei. Au trecut doi ani de când am plecat din această instituţie şi unele lucruri s-au schimbat. Vom evalua”.

Niţu a fost întrebat de jurnalişti dacă va cere o verificare a dosarelor Revoluţiei, el menţionând că „vom verifica sau vom analiza întreaga activitate, ca să vedem cum ne situăm şi ce avem de făcut în continuare”.

Ministrul lui Ponta, la unison cu Băsescu

Pe acelaşi subiect, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, la ieşirea de la Ministerul Public, că lui Băsescu este, în opinia lui, a „oricărui român care vrea să afle ce s-a întâmplat la Revoluţie”.

„Cred că solicitarea preşedintelui este, până la urmă, solicitarea oricărui român care vrea să afle ce s-a întâplat la Revoluţie. Un an este, evident, un termen rezonabil, chiar dacă au trecut mulţi ani de la Revoluţie, cu siguranţă un într-un an de zile pot fi date unele răspunsuri la întrebările publice de până acum”, a spus Cazanciuc, instalat recent de Ponta ministru al Justiţiei.

În declaraţia de miercuri seară de la Cotroceni în care a anunţat că a semnat decretele pentru numirea procurorilor şefi, Traian Băsescu, aflat în campanie continuă de recâştigare a imaginii, a mimat interesul pentru una dintre cauzele foarte populare printre români, dosarele Revoluţiei.

„Pentru domnul procuror general Niţu am avut o solicitare specială, dincolo de aceea de a face echipă cu cei doi adjuncţi pe care îi are, cu procurorul Bogdan Licu şi Codruţ Olaru, am avut o solicitare specială, care este o restanţă din vremea doamnei Kovesi. Clarificarea măcar a două aspecte din Revoluţie: Cine a luat decizia politică? Decizia militară ştim cine a luat-o, ministrul Apărării din acea vreme. Cine a luat decizia politică şi a cerut ministrului Apărării să fie scoasă armata în faţa poporului, dar mai ales armata cu muniţie de război. Este un răspuns pe care domnul procuror general Niţu trebuie să ni-l dea până anul viitor”, a spus Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.