MINISTRUL JUSTITIEI, ROBERT CAZANCIUC ,VARU’LUI PONTA DESPRE LOTUL II DE PROCURORI SI „DECIDENTUL FINAL”BASESCU!

20 mai

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunțat, duminică, în cadrul unei emisiuni la ProTv, că va purta discuții cu noii şefi ai Parchetelor pentru ocuparea celorlalte funcţii de conducere de la nivelul Ministerului Public. Cazanciuc a subliniat că se va consulta pe această temă și cu președintele Traian Băsescu, pe motiv că acesta este “decidentul final”.

cazarniuc-ponta-ghimpele

“Urmează în perioada următoare să am discuţii cu noii şefi ai Parchetelor şi să propun ocuparea şi celorlalte funcţii de conducere de la nivelul Ministerului Public. Mă voi consulta cu fiecare şef de Parchet în parte, pentru a propune ulterior persoane CSM-ului şi mai departe preşedintelui”, a afirmat Robert Cazanciuc.

“Voi discuta cu preşedintele propunerile de numire, pentru a mă asigura că procedura poate fi finalizată cu succes. Nici vorbă de algoritm politic, propunerile vor veni în urma discuţiilor de săptămâna viitoare, în mare parte, cu noii conducători ai parchetelor”, a adăugat ministrul Justiției.

Întrebat cât de bine cunoaşte “tagma procurorilor”, Robert Cazanciuc a răspuns că “suficient de bine” pentru a putea face propuneri “de oameni oneşti, rezonabili, cu o cariera profesională solidă şi care pot să facă performanţă în funcţiile propuse”.

Citește și Ponta, dat de gol pe Facebook: E înrudit cu Cazanciuc, propunerea sa pentru Justiție

Totodată, acesta a ținut să precizeze că este de acord ca o parte a atribuţiilor sale să treacă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), subliniind că nu există încă un proiect de act normativ în acest sen.

“Nu avem încă în momentul de faţă un proiect de act normativ pentru a fi supus unei dezbateri, dar în discuţiile preliminare avute cu colegii mei din CSM s-a pus această problemă ca o parte din atribuţiile ministrului să treacă la CSM şi nu am nimic împotrivă”, a dezvăluit politicianul.
Întrebat dacă vrea să schimbe procedura de numire a procurorilor, Robert Cazanciuc a explicat: “Este o discuţie pe care am avut-o deja cu colegii mei din CSM, dacă această procedură este cea mai adecvată cu legea, ce înseamnă garanţii de independenţă pentru procurori. Este o procedură stabilită la nivelul anului 2005, cu toate că în 2004 a agreată cu CE o altă procedură. Este o discuţie în care cred că ministrul Justiţiei poate să aibă un rol mai mic”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: