RUPEREA USL O CHESTIUNE DE TIMP:TRUPELE LUI PONTA SI OAMENII LUI BASESCU IMPREUNA LA GUVERNARE!

22 mai

Migrări în lanţ în Parlament pe fondul tensiunilor din USL şi al informaţiilor că Băsescu îşi face un nou partid, care ar urma la un moment dat să devină aliat al PSD şi al lui Ponta la guvernare sau în Legislativ.

734428_468381986568219_1896476895_n

Mai mulţi parlamentari au plecat din partidele care i-au propulsat la alegeri pe fondul acestor frământări. Strategia aleasă este una străvezie.

Spre exemplu, doi deputaţi, Ion Cristinel Marian de la PPDD şi Sergiu-Constantin Vizitiu de la PDL s-au înscris în… UNPR, în fapt PSD.

Astfel, începând cu data de 21 mai 2013, cei doi deputaţi vor activa în UNPR, Grupul PSD din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat UNPR.

Pe de altă parte, alţi patru parlamentari din PP-DD au anunțat marţi că părăsesc partidul lui Dan Diaconescu și că vor activa ca independenți.

Radu Popa, liderul grupului parlamentar PP-DD, dat afară din partid a anunţat ulterior că s-a constituit un grup al „independenţilor”, care aminteşte de constituirea UNPR-ului de altădată.

Şi PNL şi PC încearcă să-şi întărească rândurile

Nici liberalii nu stau degeaba pe fondul tensiunilor din USL. Plenul Camerei Deputaţilor a luat act marţi de demisia din PDL a deputatului Gabriel Andronache şi înscrierea acestuia în PNL.

Miercurea trecută Gabriel Andronache a demisionat din PDL şi şi-a anunţat înscrierea în PNL.

Pe de altă parte, deputatul Cezar Cioata (fost PP-DD) a anunţat într-un comunicat că va activa în grupul parlamentar al Partidului Conservator.

Între timp, conform unor surse, aşa numitul Partid Popular, plănuit de Băsescu şi Udrea prin ruperea PDL, îşi amână apariţia programată iniţial pentru 25 mai, până la noi ordine. Analişti politici dau la unison un singur „verdict”: mai e nevoie de timp pentru strâns cu uşa, de şantajat, de interceptat unul sau altul ca să treacă în barca partidului lui Băsescu. Conform aceloraşi teorii, partidul lui Băsescu şi Udrea va ajunge să conducă România, împreună cu Ponta şi PSD după ruperea USL.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: