LIDERUL PNL,CRIN ANTONESCU DESPRE ISTORIA DE 138 DE ANI A PNL!

24 mai

Preşedintele liberal, Crin Antonescu, a transmis vineri un mesaj cu prilejul împlinirii a 138 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, el arătând că „destinul PNL este strâns legat de evoluţia României şi de parcursul european”.

El reaminteşte de momentul înfiinţării PNL, în 1875, în Piaţa Universităţii, şi de fondatorii acestuia Ion C. Brătianu, A. G. Golescu şi Mihail Kogălniceanu.

Potrivit acestuia, PNL este singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică românească.

„Istoria acestui partid se confundă cu istoria democratică a României. Modernizarea instituţională a statului român, etapele de progres economic, de prosperitate, toate acestea sunt legate de guvernările PNL şi de oamenii de excepţie care s-au aflat în fruntea sa. Partidul Naţional Liberal este partidul Independenţei României, al Marii Uniri, este partidul reformei agrare. Partidul Naţional Liberal este partidul primei constituţii democratice a României Mari – Constituţia din 1923. Înaintaşii liberali sunt, alături de întreaga elită politică românească interbelică, martirii libertăţii care au dat jertfa supremă în închisorile comuniste. PNL este cel mai vechi partid din familia liberalilor europeni. Este singurul partid care nu şi-a schimbat numele, care nu şi-a schimbat culorile, care nu şi-a schimbat doctrina, programul, valorile şi conduita politică. PNL este singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică românească actuală”, susţine Antonescu în mesaj.

Liderul liberalilor arată că PNL a contribuit decisiv la integrarea României în Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007.

„Aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în istoria sa, PNL a fost chemat din nou să îşi aducă contribuţia la modernizarea României. Astăzi, Partidul Naţional Liberal este mai puternic decât oricând după 1989, iar responsabilitatea majoră pe care o are este pe măsura forţei sale. PNL s-a angajat să readucă economia pe un trend ascendent, să combată efectele crizei şi ale guvernărilor defectuoase din perioada precedentă, alături de partenerii săi actuali. România este acum guvernată în mod responsabil şi în interesul cetăţeanului. România are acum o stabilitate politică incontestabilă, un guvern solid şi legitim, în care PNL este o componentă esenţială”, subliniază Antonescu.

El completează că la 138 de ani de la înfiinţarea sa destinul Partidului Naţional Liberal este „strâns legat de evoluţia României şi de parcursul european”.

„Votul din decembrie 2012 a demonstrat că Partidul Naţional Liberal este respectat atât pentru blazonul său şi pentru tradiţia sa istorică, cât şi pentru viziunea sa asupra dezvoltării României, pusă în practică de reprezentanţii liberali din administraţia publică, locală sau centrală”, spune Antonescu.

Liderul PNL încheie mesajul său cu vorbele lui Ion C. Brătianu, despre care spune că şi astăzi călăuzesc paşii şi destinul liberalilor: „În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unei neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: