PUPINCURISTUL BASIST PONTA IL LAUDA PE BASESCU SI IL CRITICA PE LIBERALUL SORIN ROSCA STANESCU!

24 mai

După ce a dat „foc” la ţară, ameninţând cu ruperea USL dacă Sorin Roşca Stănescu nu este exclus din PNL pe motiv că l-a atacat, liderul PSD Victor Ponta face exact ce a reclamat la senatorul liberal: îl atacă pe acesta din urmă. Prezent vineri seară într-o emisiune la B1 TV, Ponta l-a atacat dur pe senatorul PNL, care a spus în trecut despre el că este „şantajabil” în chestiunea coabitării cu Traian Băsescu.

1336895364a1

„Supărarea cu Roşca Stănescu nu a fost una simplă, de moment. În primul rând, s-a acumulat, pentru că domnul Roşca Stănescu nu-i un simplu senator, e un diversionist de meserie, dânsul cu asta se ocupă, cu spart alianţe şi cu băgat strâmbe prin piaţă şi o face cu talent. Cred că a fost cu toţi şi pe rând i-a tranzacţionat pe toţi şi părerea mea e că-l va tranzacţiona şi pe domnul Antonescu la un moment dat, dar asta e problema lor deja”, a afirmat Victor Ponta, la B1 TV.

Întrebat dacă, în opinia sa, Roşca Stănescu „acţionează” de unul singur, Ponta a răspuns, fără să aducă dovezi, fără să dea argumente sau nume: „Categoric nu”.

„E un grup de interese care e nemulţumit de faptul că am închis robinete şi o să închidem în continuare. Dar nu asta e problema. Eu cred că putem în USL să trecem peste toate aceste provocări. Inevitabil apar. Şi în opoziţie au fost, şi la guvernare. Trebuie să găsim în viitorul apropiat acele lucruri mult mai clar spuse, să updatăm protocolul”, a spus Victor Ponta.

Atacul lui Ponta vine la doar o zi după ce senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a declarat, miercuri, tot la B1 TV, că îşi păstrează scuzele în ce-l priveşte pe liderul PSD despre care a spus că este şantajabil, dar că el apreciază în continuare că această coabitare între Ponta şi Băsescu este foarte toxică.

„Am făcut unele afirmaţii care îl jignesc personal pe Ponta, a fost un raţionament logic pe care îl regret. M-am întrebat cum poate Victor Ponta, care în campania electorală a fost total anti-Băsescu, să coabiteze cu el acum? Dar a fost o distanţă pe care am sărit-o uşor (atunci când l-a numit pe Ponta şantajabil – nr.) şi pentru care îmi cer scuze”, a spus Sorin Roşca Stănescu.

Parlamentarul PNL a apreciat totodată că dacă USL ar fi fost consecventă cu angajamentele din campania electorală nu avea decât de câştigat.

Acesta a spus totodată că se va vedea pe termen lung şi mediu cine a avut dreptate în privinţa coabitării, iar acest răspuns va veni de la ţară.

În aceeaşi emsiune la B1 TV de joi seară, Victor Ponta nu a ratat ocazia să împartă laude pentru coabitantul său Traian Băsescu.

Întrebat dacă a discutat cu Băsescu în ziua Consiliului, premierul a răspuns: „Sigur că da”. Apoi a trecut la laude.

„De exemplu, am spus un lucru – şi probabil că iarăşi o să mă critice cei care sunt anti-colaborare – ieri, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, m-a înştiinţat asupra unui lucru esenţial pentru România: faptul că s-a aprobat pentru România şi Slovacia procedura ‘n+3’. Altfel, România, din fondurile europene pe care le-a avut blocate în 2009, 2010, 2011, pierdea câteva miliarde de euro. Ni s-a mai dat un an în plus. Nu se termină în 2015, ci în 2016 capacitatea de folosire a acestor bani. Asta înseamnă că facem proiectele în continuare, le trimitem la Bruxelles şi primim banii. Vorbesc de 1,5 – 2 miliarde de euro. Aici şi preşedintele Băsescu s-a bătut pentru acest lucru, întrucât la negocierea bugetului 2014 – 2020 regula ‘n+3’ a fost una din condiţiile pentru ca România să fie de acord (cu bugetul UE – n.r.), s-a bătut ministrul de Externe la toate reuniunile, s-a bătut ambasadorul nostru de acolo. (…) Deci e un succes pentru România, pentru că banii aceia n-o să-i ia nici domnul Băsescu, nici eu, o să fie luaţi de către beneficiarii din proiectele europene”, a relatat Victor Ponta, acelaşi Victor Ponta care îl acuza cu ceva vreme pe Traian Băsescu că a pierdut bani pentru România la Consiliul European în care s-a stabilit următorul buget al UE.

Liderul PSD a mai declarat la B1 că participarea sa la Consiliul European de la Bruxelles, mandatată de Băsescu, este o „premieră de bun augur”.

„ E o premieră și cred că e o premieră de bun augur. Ideea nu era să meargă Traian Băsescu, după care eu să stau acasă și având majoritate parlamentară și Guvernul să spun nu știu ce spune el, eu nu aplic, nici să merg eu și președintele să spună știți, Curtea Constituțională a decis, mi-a luat locul”, a spus Victor Ponta.

Ponta a spus că mandatarea vizitei sale la Bruxelles de către Traian Băsescu i-a dat multă putere în cadrul Consiliului European.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: