VICEPREMIERUL LIVIU DRAGNEA PREGATESTE MODIFICAREA LEGII ANI PENTRU PROTEJAREA BARONILOR LOCALI PSD IN FATA LEGII!

24 mai

In ultimii ani, mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate din cauza unui cumul de funcţii pentru care unii dintre ei au plătit chiar şi cu mandatul. Ȋn aceste zile, însă, PSD vrea să-i scape pe baroni locali de vigilenţa ANI, prin vocea vicepremierului Liviu Dragnea.

marian-oprisan-ghimpele

Ministrul Dezvoltării Regionale a recunoscut pentru Evenimentul zilei că pregăteşte o schimbare a legii prin care primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene le va fi permis să facă parte din adunările generale ale acţionarilor (AGA), dar şi din consiliile de administraţie ale celor mai importante companii la nivel local.

Astfel, ordonanţa de urgenţă ar intra în contradicţie cu însăşi activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate care urmăreşte împiedicarea unor asemenea practici. Totodată, prin modificarea legii, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care fac in acest moment subiectul unor anchete de incompatibilitate ar putea fi scăpaţi.

Sub pretextul că legile Agenţiei contin „inadvertenţe vechi”, ministrul Dezvoltării Regionale a declarat pentru sursa citată că a cerut o clarificare a legii, pentru că „nu este normal ca primarii să îşi piardă funcţia pentru ca au făcut sau fac parte dintr-un consiliu de administraţie sau AGA a unei societăţi sau regii care este subordonată primăriei pe care o conduc ei sau Consiliul Local. Sunt cazuri de primari care şi-au pierdut mandatul pentru că au făcut parte dintr-o AGA. Ce să facă, să aducă un străin de pe stradă şi să îl pună în AGA?”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: