LIDERUL PNL CRIN ANTONESCU A DECLARAT CA VA PROPUNE DELEGATIEI PERMANENTE A PARTIDULUI EXCLUDEREA LUI ANDREI CHILIMAN!

25 mai

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că va propune, în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, excluderea lui Andrei Chiliman. El a precizat că decizia va aparţine acestui for.

andrei-chiliman-mihai-dascalescu

Antonescu a fost întrebat de ziarişti dacă, la Delegaţia Permanentă a PNL va exista acest subiect. „Da, va exista”, a răspuns Crin Antonescu.

El a arătat că discuţia despre excluderea lui Chiliman o are de un an şi ceva. „Eu, discuţia asta despre excluderea lui Chiliman, ca şi când asta s-ar fi întâmplat în fiecare săptămână, o am de un an şi ceva. Domnul Chiliman dacă în fine va fi exclus luni, va fi exclus pentru prima dată, pentru ultima oară, o dată. De un an de zile discutăm parcă această excludere s-ar fi consumat. Dacă se va întâmpla aşa ceva şi dacă vom avea un subiect excluderea domnului Chiliman, vă invit respectuos să discutăm atunci când se va întâmpla, nu ca ipoteză”, a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că ipotetic se poate discuta şi excluderea sa din partid. „Vă invit respectuos, atunci când va exista, nu ca ipoteză, pentru că aşa putem să discutăm excluderea mea, cine ştie? Dacă sunt eu exclus luni? Sau dacă este exclus, nu ştiu, premierul Victor Ponta din PSD, marţi. Haideţi să discutăm despre lucruri care se întâmplă, despre ce avem de gând şi despre ce este semnificativ”, a adăugat Antonescu.

La insistenţele ziariştilor, Crin Antonescu a confirmat faptul că la Delegaţia Permanentă de luni a PNL se va discuta despre excluderea lui Andrei Chiliman.
Preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost excluse, miercuri seară, 12 persoane din partid, printre care şi Vlad Moisescu, pentru faptul că au „aderat la alte partide politice sau doctrine politice”.

Chiţoiu a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisă excluderea a 12 persoane, printre care şi Vlad Moisescu. Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat că motivul excluderii este legat de „aderarea la alte partide politice sau doctrine politice”.

Potrivit unor surse liberale, printre cei excluşi în şedinţa de miercuri seară se află apropiaţi ai lui Andrei Chiliman, din Primăria Sector 1, printre care Ioana Costescu şi Bogdan Piţigoi.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a transmis că este sufleteşte alături de cei excluşi, printr-un „act ticălos”, din PNL Sector 1, menţionând că el rămâne în partid pentru a se bate din interior, zi de zi, „pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu”. „Sunt plecat din ţară până duminică, astfel încât nu pot fi şi fizic alături de colegii şi de prietenii mei excluşi aseară din PNL. Îi asigur, însă, că le sunt alături sufleteşte, aşa cum şi ei au fost alături de mine şi de PNL în fiecare zi pe care am petrecut-o, în ultimii 23 de ani, în acest partid istoric. Le mulţumesc colegilor mei pentru modul impecabil în care şi-au făcut datoria faţă de valorile şi principiile liberale, faţă de Partidul Naţional Liberal şi faţă de oamenii din acest partid. Le mulţumesc colegilor mei şi pentru buna-credinţă cu care şi-au făcut datoria şi faţă de ne-oamenii din acest partid care, în ultimii ani, s-au folosit de filiala PNL-Sector 1 ca de o trambulină menită să le conserve ori să le relanseze cariera politică. Şi colegii mei, ca multe alte mii de români, sunt doar victime ale minciunii, ale oportunismului şi ale politicianismului care subjugă, astăzi, Partidul Naţional Liberal”, a scris Chiliman, pe blog. El a precizat că rămâne în PNL.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun. Chiliman declara, luni, pentru MEDIAFAX, că a avut loc o primă discuţie între IRL, PNŢCD şi FC pentru „unificarea dreptei”, fiind vorba de un „parteneriat pe termen lung” care să treacă peste „interese şi orgolii personale”. Edilul a precizat că la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: