ADEVARATA FATA A RCS &RDS :OAMENI DE AFACERI CONTROVERSATI SI POLITICIENI PD-L!

4 iun.

Ca orice mare companie care se respectă şi are acces la banii publici din ţara noastră, RCS&RDS a păstrat discreţia în ceea ce priveşte conducerea. Înfiinţată în 1994 şi extinsă deja peste hotare în tări precum Spania, Italia, Ungaria sau Cehia, RCS&RDS îşi asigură existenţa datorită unei conduceri foarte eficient camuflată în spatele unei alte firme. Ȋn afară de misteriosul Zoltan Teszari, în acţionariatul companiei care conduce RCS&RDS se regăsesc deopotrivă oameni de afaceri controversaţi şi politicieni ai Partidului Democrat Liberal.

ioan-bendei-ghimpele

Scutul cu care şefii companiei se feresc de privirile curioşilor se numeşte RCS Management. Cu datorii de 170.470 lei acumulate în perioada 2008-2011, firma nu este un exemplu de eficienţă, însă rolul său nu a fost niciodată subestimat pe piaţa telecomunicaţiilor. Deţinută de Teszari în proporţie de 58,92%, RCS Management este interfaţa cu care omul de afaceri controlează indirect RCS&RDS.

Alături de Teszari, din acţionariatul firmei mai fac parte Sfetozar Bugarszki – 7,23%, Nicusor Dorel Schelean – 6,98%, Mihai Patap – 5,31%, Maria Docea – 4,56%, Ioan Bendei – 4,51%, Gheorghe Maftei – 4,51%, Dorina Schelean – 3,02%, Cable Communications Systems NV – 2,47% si Traian Aurelian Sirian – 2,18%.

De departe, cel mai controversat in compania lui Taszari este omul de afaceri Ioan Bendei. Bendei este directorul general al RCS&RDS şi face parte din conducerea companiei încă din 1996. Ȋnainte, Bendei a desfăşurat şi activităţi de tehnician pentru camioanele produse de Roman Braşov, precum şi de taximetrist, însă adevărata sa vocaţie l-a atras către companiile de cablu şi telecomunicaţii. Ȋncepând cu 1992, Bendei a fost omul de legătură al mai multor companii de comunicaţii şi telecomunicaţii din ţara noastră. Printre ele se numără TVS Holding Braşov, Eurocable Oradea, Promedia Advertising (Prahova), Imagine Cablu SRL din Oneşti, Infonet Service SRL din Buzău, Emva Cable TV SRL din Tuluceşti (Galaţi) şi Satelcomm Service SRL din Reşita. Potrivit datelor centralizate la sfârşitul anului 2010, aproape toate firmele au în comun două lucruri: numărul de angajaţi (0) şi datoriile acumulate (circa 300 de milioane).

Totodată, dacă până în urmă cu câţiva ani, Bendei era o prezenţă mai mult decât discretă în conducerea RCS&RDS, un proces intentat de o fosta angajată a companiei în 2010 a scos la iveală mai multe detalii interesante despre omul de afaceri născut în comuna Soleşti, judeţul Vaslui. După ce a intentat proces companiei pentru că ar fi fost dată afară în mod abuziv, Anca Lupu povestea în 2010 despre Ioan Bendei:

„Nu pot reproduce cuvintele pe care mi le-a adresat, sint prea jignitoare. Stia ca eu nu pot demonstra atacul psihologic. Este cuvintul meu contra cuvintului lui. Era deranjat de faptul ca nu m-am multumit cu somajul si ca o sa ma plimbe in toata tara cu procesul. Ca as face bine sa renunt de buna voie la decizia instantei si sa semnez un act aditional prin care sa se incheie relatiile contractuale dintre mine si firma. Mi-a spus ca dragoste cu sila nu se face” (ziaruldeiasi.ro).
Telecomunicaţiile, o afacere profitabilă şi pentru PDL

A doua zi, Anca Lupu a primit dispoziţie să împartă fluturaşi în faţa unui punct de lucru din Bucureşti. Dupa acest episod, din cauza unor probleme de sanatate, a ajuns la spital si ulterior a intrat in concediu medical. “Cei de la RDS au trimis acasa o echipa de patru oameni, in frunte cu juristul, sa vada daca chiar sint in concediu medical. Acolo este un mediu mai ceva ca la inchisoare. Nu am primit niciun ban din munca mea, din cei cistigati in instanta. Nici pe postul anterior nu am fost repusa, caci delegarea pe post nu e tocmai acelasi lucru cu postul de casier“, a incheiat tanara.

In consecinta, pe data de 20 mai Anca Lupu a depus plingerea penala numarul 1341/20.05.2010 la Procuratura Iasi impotriva lui Ioan Bendei pentru nerespectarea deciziilor date de instanta, potrivit sursei citate.

Cu o participaţie de 3,02%, din conducerea RCS Management face parte şi Dorina Schelean, care, potrivit Monitorului Oficial nr. 169 din 20 martie 2013, a donat Partidului Democrat Liberal aproape 50.000 de lei, după ce în 2012 a devenit senator de Caraş-Severin.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: