MUERATICUL DIN FRUNCEA STATULUI BASESCU SI LEANTA DI’PLESCOI „PRESEDINTE”AL ROMANIEI!

19 iun.

Deşi în urmă cu numai trei ani Traian Băsescu excludea candidatura unei femei la preşedinţia României sau la şefia unui partid, spunând că ar fi lipsită de şansă şi întărea că nu ar susţine-o pe Elena Udrea pentru funcţia de premier, viziunea acestuia s-a schimbat radical între timp, rezultând un caz comic în care preşedintele se contrazice singur. După susţinerea Elenei Udrea la alegerile interne din PDL, în luna martie, acesta a declarat astăzi că se apropie vremea candidaturii unei femei, menţionând, la o întâlnire cu femeile de succes din ţară organizată de o publicaţie de business, că “blonda de la Cotroceni” este un pariu câştigat, “un politician la modă şi serios”, şi că ar susţine bucuros o femeie la conducerea Executivului.

udrea-pdl-nu-va-mai-avea-lideri-providentiali-ca-basescu-multi-ani-89723

“Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României. Nu exclud candidatura, exclud şansa”, spunea preşedintele Băsescu, care considera în octombrie 2010 că posibilii candidaţi al PDL la prezidenţialele din 2014 ar fi Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoiţă sau Vasile Blaga.

“Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru . Funcţiile înalte implică experienţă de viaţă. Nu este suficient să fii inteligent, ambiţios, capabil de negociere, aşa cum este doamna Udrea. Dar de aici până la funcţia de prim-ministru sau preşedinte de partid e cale lungă”, declara Traian Băsescu într-un interviu televizat.

După ce a reevaluat problema, preşedintele a realizat că încheierea socotelilor cu democrat-liberalii conduşi astăzi de Vasile Blaga şi înlăturarea de la conducerea PDL a europarlamentarului Cristian Preda şi a fostului ministru Teodor Baconschi îl lasă fără prezidenţiabili, aşa că se gândeşte să scoată din pălărie o prezidenţiabilă, cel mai probabil în persoana protejatei sale, Elena Udrea.

Traian Băsescu a declarat astăzi că femeile umanizează politica, fiind un câştig pentru domeniu, adăugând că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României. Pentru a nu face o nominalizare directă, Băsescu a vorbit despre trei dintre femeile cu vechime în politică: Elena Udrea, Sulfina Barbu şi Anca Boagiu.

“Cele care au avut o meserie, au avut o facultate făcută, au înţeles lumea, viaţa, au reuşit. Acum depinde fiecare unde fixează ştacheta (…). În orice caz, eu cred că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României (..) Sulfina Barbu, un politician serios, Anca Boagiu – un politician serios, Elena Udrea – un politician la modă şi serios, toate având perspectivă să crească“, a comentat acesta, întrebat dacă susţinerea femeilor în politică a fost un pariu câştigat.

Deşi a subliniat, la dezbaterea despre rolul femeii, importanţa succesului în carieră şi în politică, Traian Băsescu nu a uitat nici nevoile de bază, cum ar fi sporul natural în continuă descreştere în ţara noastră. Acesta le-a explicat femeilor de afaceri că, din punctul său de vedere, o femeie are datoria patriotică de a avea cât mai mulţi copii. ”Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (…) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”, a afirmat Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: