PRIMUL” ECONOMIST „AL ROMANIEI,TRAIAN BASESCU SI REDUCEREA FISCALITATII PE FORTA DE MUNCA ABIA IN ANUL 2015!

19 iun.

Traian Băsescu a declarat că trebuie redusă fiscalitatea pe forţa de muncă, atât cea care revine angajatului, cât şi cea a angajatorului. El consideră însă că acest lucru nu se poate face mai devreme de 2015, având în vedere nivelul încă ridicat al deficitului la fondul de pensii.

b

Traian Băsescu a arătat că deficitul anual la fondul de pensii este de 3,2 miliarde de euro, pe care Guvernul trebuie să îi împrumute, iar singura contribuţie în fondul de pensie provine din impozitele pe salariu, scrie Mediafax.

Băsescu a argumentat că este o tendinţă de diminuare a acestui deficit, în urmă cu trei ani fiind vorba de 3,6 miliarde, însă trebuie aşteptat în continuare pentru a fi o certitudine această diminuare.

„Deşi ştim cu toţii că fiscalitatea pe muncă este foarte ridicată, nu cred că se poate întâmpla din 2014, poate din 2015 pentru că nu trebuie să aştepţi să vezi că s-a reechilibrat fondul de pensii, trebuie să vezi că e o tendinţă constant de diminuare şi când a ajuns la un 2,5 miliarde – 2 miliarde deja poţi să spui că poţi să mai reduce din povara fiscală pe angajat şi pe angajator (…) Deci speranţele nu sunt imediate, dar în mod categoric trebuie redusă fiscalitatea pe forţa de muncă”, a mai spus preşedintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: