PREMIERUL VICTOR PONTA SI-A INCEPUT VIZITA IN CHINA!

30 iun.

Premierul Victor Ponta a ajuns duminică în China, unde efectuează o vizită oficială la invitaţia omologului său Li Keqiang.

1353305196ponta 1

Victor Ponta a aterizat la Shenzhen (sud), de unde s-a deplasat la Hong-Kong. El va avea o întrevedere cu guvernatorul regiunii şi se va întâlni cu reprezentanţii companiilor Huawei, China Nuclear Electric, ZTE.

Luni premierul va merge la Beijing, pentru a se întâlni cu preşedintele şi cu şeful guvernului chinez.

Vizita în China se înscrie în turneul asiatic început pe 26 iunie, care a mai inclus Azerbaidjan, Kazahstan şi Uzbekistan.

Victor Ponta a afirmat recent că vizitele în cele patru state asiatice au un caracter preponderent economic. El mai spunea că Executivul caută un investitor pentru construcţia hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti (jud. Cluj, centru-vest), un proiect de peste un miliard de euro de care ar fi interesată o companie chineză.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, susţinea la sfârşitul lui mai că România a propus investitorilor chinezi colaborarea în cadrul a şapte proiecte derulate în domeniul energetic, cu prilejul delegaţiei oficiale în Republica Populară Chineză.

„Am prezentat investitorilor chinezi proiectele reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, Tarniţa-Lăpuşteşti, hidrocentrala Nicopole, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Măcin, cablul submarin România-Turcia, exploatarea miniera Rovinari şi termocentrala Mintia. Dacă aveam proiecte concrete, investitorii veneau deja”, afirma Constantin Niţă.

Oficialul face parte din delegaţia care îl însoţeşte pe Victor Ponta în China.

Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ Bilaterale România-China, Gabriel Ghelmegeanu, colaborarea româno-chineză ar trebui să nu se limiteze la tradiţionalele relaţii comerciale şi să acceseze capitalul chinez pentru marile proiecte de investiţii în domeniul energiei nucleare şi al retehnologizării termocentralelor.

2 răspunsuri sa “PREMIERUL VICTOR PONTA SI-A INCEPUT VIZITA IN CHINA!”

  1. octavpelin 1 iulie 2013 la 10:43 am #

    O saptamna faina!

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. PREMIERUL VICTOR PONTA SI-A INCEPUT VIZITA IN CHINA! ← China Cleantech - 30 iunie 2013

    […] Premierul Victor Ponta a ajuns duminică în China, unde efectuează o vizită oficială la invitaţia omologului său Li Keqiang. Victor Ponta a aterizat la Shenzhen (sud), de unde s-a deplasat la Hong-Kong. El va avea o întrevedere cu guvernatorul regiunii şi se va întâlni cu reprezentanţii companiilor H … …read more   […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: