PRIMUL AGRICULTOR AL SATANEI,TRAIAN BASESCU ,RAPORTOR AL COMISIEI PREZIDENTIALE PENTRU POLITICI PUBLICE DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII!

30 iun.

Raportul Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii va fi prezentat luni.

13726005720933561293_basescu_traian_2_58726000

Raportul Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România va fi prezentat luni, de la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, postat duminică pe site-ul instituţiei.

Sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu a anunţat lansarea raportului comisiei privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii.

‘Luni vom lansa raportul Comisiei prezidenţiale cu Strategia pentru agricultură până în anul 2030. Este o muncă de aproape 3 ani a peste 20 de oameni dedicaţi agriculturii şi vreau să pregătesc bine acest eveniment pentru că vom lăsa această strategie să fie în dezbatere publică 30 de zile şi pe urmă va deveni definitivă ca strategie până în anul 2030’, a declarat Băsescu, sâmbătă, la finalul participării la o întâlnire cu membrii Fundaţiei ‘Mişcarea Populară’.

În luna mai, şeful statului preciza că preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii, Valeriu Steriu, l-a asigurat că 30 iunie este un termen rezonabil pentru finalizarea raportului.

‘Cred că încadrarea agriculturii într-o strategie pe termen lung este fundamentală şi ea ne-ar permite nu numai o viziune naţională, dar ea ne-ar permite credibilizarea în interiorul UE în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a lua decizii pe termen lung cu obiective precise. Sper ca 30 iunie, cel mai târziu, să fie momentul în care domnul preşedinte Steriu să ne poată prezenta public acea strategie pe termen lung. În interiorul acestei strategii cu certitudine trebuie să găsim soluţii’, a afirmat Băsescu, la acea dată.

Pe 24 aprilie, preşedintele Traian Băsescu a semnat decizia privind reluarea activităţii Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

‘Comisia urmează să finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii până la data de 30 iunie 2013, când, potrivit deciziei, îşi va înceta activitatea. Comisia îşi păstrează componenţa iniţială, iar preşedinţia ei va fi asigurată în continuare de Valeriu Steriu’, preciza Preşedinţia.

Şeful statului a înfiinţat respectiva comisie în iulie 2009, fiind condusă la acea dată de Dacian Cioloş, care în prezent este comisar european.

La data înfiinţării se menţiona că respectiva comisie are ca obiectiv elaborarea unor documente pentru orientarea strategiei şi politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020 – 2025), a planurilor de acţiune pe termen mediu (până în anul 2014) şi pe termen scurt (care să fie aplicate în anul 2010) şi a poziţiei României privind viitorul Politicii Agricole Comune.

Finanţarea activităţilor necesare organizării şi funcţionării comisiei se asigură din fonduri publice aprobate prin bugetul de stat al Administraţiei Prezidenţiale.

În aprilie 2011, Traian Băsescu a semnat decizia de numire în funcţia de preşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvolare a agriculturii în România a lui Valeriu Steriu. Membru în comisie este şi Adrian Rădulescu, care din luna aprilie a acestui an a fost numit consilier prezidenţial, coordonând Departamentul Politici Economice şi Sociale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: