COTIDIANUL LA REPUBBLICA:ROMANIA IMPLICATA INTR-UN SCANDAL URIAS.CU SUMA DE BANI POTRIVITA,ITALIENII POT DEVENI AVOCATI IN ROMANIA!

2 iul.

Cu suma potrivită de bani, oricine poate deveni avocat în România. O anchetă a ziarului La Repubblica arată cât de uşor poate un italian să profeseze într-o instanţă devină avocat în România dacă dă mită. Potrivit jurnaliştilor din Peninsulă, afacerea a fost pusă la cale de o reţea formată din italieni şi români.

Astfel, un italian care voia să ajungă avocat era trimis la Bucureşti, unde dădea un examen mai degrabă simbolic, în schimbul câtorva mii de euro.

137273921065762650657_avocati

Un bărbat, filmat de jurnaliştii de la cotidianul italian La Repubblica, racolează italieni care au absolvit dreptul şi care vor să devină avocaţi. Pentru a evita procedurile anevoioase şi îndelungate din Italia, el îi invită să dea examenul în România, unde dorinţa li s-ar îndeplini, cât ar zice peşte!

Jurnaliştii care au făcut ancheta s-au dat şi ei absolvenţi de drept şi l-au găsit la Milano pe bărbatul binevoitor, dornic să-i ajute cu examenul în România.

Potrivit acestuia, examenul susţinut la Bucureşti diferă complet de cel pe care-l dau românii. Un italian susţine un test grilă, cu 60 de întrebări, ale căror răspunsuri ar fi însă deja cunoscute, cu câteva zile înainte.

Italianul spune că întreaga afacere costă un candidat cam 7000 de euro, bani care ar reprezenta taxe şi şpăgi.

Settemila euro e un viaggio in Romania, così si diventa avvocati

Alcune società italiane hanno trovato la formula migliore per ingannare i giovani praticanti spaventati dalle difficoltà delle prove di abilitazione nel nostro paese: basta andare in Romania e sostenere una prova. Una volta pagate le spese si otterrà otterrà il titolo. Dopo tre anni, assicurano gli organizzatori, si potrà esercitare in Italia a tutti gli effetti.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: