EURODEPUTATUL PSD VICTOR BOSTINARU AFIRMA CA ANCHETA ASUPRA POSTULUI TV ANTENA 3 ESTE UN ABUZ AL LUI TRAIAN BASESCU SI A REGIMULUI SAU DICTATORIAL!

27 iul.

Eurodeputatul Victor Boştinaru afirmă că ancheta asupra postului TV Antena 3 este un abuz.

13748314871321960649daciana sarbu,Bostinaru,psd europarlamentare_DT

Ceea ce se întâmplă în acest moment, spune Boștinaru, reprezintă efectul Strategiei Naţională de Apărare elaborată la Cotroceni, știut fiind faptul că presa a fost catalogată drept vulnerabilitate la securitatea naţională.

Dezvăluirile din presă nu mai privesc aflarea adevărului, mai spune europarlamentarul, care atrage atenția asupra dorinței de sugrumare a libertății presei ca o stare de fapt.

„Această strategie arată starea de fapt prin care s-a dorit sugrumuarea libertăţii presei cu ameninţarea instituţiilor de forţă. Suntem în fața unei situaţii în care dezvăluirile din presă nu mai privesc aflarea adevărului ci împărţirea în tabere a jurnaliştilor de către o forţă arbitrară cu consecinţele care se văd în aceste zile. Mai mult decât atât, ceea ce s-a întâmplat odată cu începerea urmăririi penale împotriva lui Sorin Alexandrescu este reîntoarcerea la principiul medieval al „justiţiei cu vină colectivă”, chestiune fără precedent la scara Uniunii Europene sau în rândul statelor din Consiliul Europei.

Însuşi consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a instigat la pedepsirea cu închisoare a jurnaliştilor Antena 3 şi chiar dacă Administraţia Prezidenţială a exprimat regrete publice pentru această poziţie, aceasta este de fapt atitudinea pe care Palatul Cotroceni o are faţă de jurnaliştii vizaţi, cunoscuţi pentru consecvenţa cu care au apărat democraţia, au demascat abuzurile lui Traian Băsescu şi ale PDL, dar care au promovat în tot acest timp valorile naţionale.”

Parchetul, ca instrument, un precedent periculos pentru libertatea presei în România

„Utilizarea instrumentului Parchetului creează un precedent periculos pentru libertatea presei în România, afirmă Boștinaru.

“Acest lucru ar trebui să mobilizeze toţi jurnaliştii şi acţionarii din presă. USL are nu doar obligaţii morale, ci şi angajamente politice fundamentale pentru a fi gardianul libertăţii presei şi să nu permită asemenea abuzuri şi acte care amintesc de regimurile dictatoriale. Sunt convins că Parlamentul European nu va rămâne impasibil la aceste acte îndreptate împotriva libertăţii presei” , conchide europarlamentarul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: