LIDERII PD-L VOR „CURATA” PARTIDUL DE OAMENII SUPUSI TOTAL LUI TRAIAN BASESCU SI PREGATESC LOVITURA DE RUPERE DEFINITIVA DE SOCATUL BASESCU!

28 iul.

Liderii PDL și-au dat seama că dacă doresc să meargă pe cont propriu în viitor vor trebui să taie în carne vie și să „curețe” partidul de oamenii supuși total lui Traian Băsescu.

pdl-la-mp-basescu-blaga-dece-640x428

Nu sunt foarte impresionați de plecările spre Partidul Mișcarea Populară și ar dori să îi excludă pe toți potențialii membri PDL care ar merge în noul partid făcut la comanda Palatului Cotroceni. SIMBOLUL ruperii totale de președinte ar fi EXCLUDEREA din PDL a deputatului Elena Udrea.

În Modrogan s-au țesut tot felul de strategii în ultimele luni… În mare s-a ajuns la concluzia că PDL va trebui să meargă pe propriile picioare și să se bată pentru un scor cât mai bun la europarlamentare pentru a demonstra că e principalul partid de opoziție în ciuda multor plecări spre partidele din USL sau spre noul partid al președintelui Băsescu.

Cum cine era să plece spre PNL, PSD sau PC a cam făcut-o… au rămas cei cuprinși de mirajul Traian Băsescu. S-a ajuns la concluzia că de fapt plecările sunt canalizate organizat chiar din interiorul PDL. Mai pe românește… sunt persoane din PDL care fac tot ce trebuie pentru ca din ce în ce mai mulți oameni să plece la Partidul Mișcarea Populară cu promisiunea că oricum până la urmă cele două partide vor redeveni unul singur.

Numai că actualii șefi ai PDL au alte gânduri. Ei vor un PDL fără Traian Băsescu! În opinia celor mai mulți din BPN al PDL o declarație publică totală de ruptură față de Traian Băsescu și camarila sa ar fi excluderea cât de repede se poate a Elenei Udrea din partid.

La nivel oficial Elena Udrea vrea să joace acum rolul celui care vrea să împace cele două tabere și a declarat în repetate rânduri că nu pleacă la Partidul Mișcarea Populară, în timp ce toți partizanii ei de la ultima Convenția Națională Extraordinară sunt deja în cele mai înalte structuri de conducere din noul partid prezidențial.

Șeful interimar al PMP, Eugen Tomac pare că simte oarecum deznodământul final și declară că „Ceea ce pot să vă spun ca om care am fost de curând în PDL, știu că doamna Udrea este în continuare membru PDL și nu și-a exprimat această dorință, cel puțin public. În al doilea rând știu că domnia sa a candidat la alegerile la conducerea partidului și a câștigat jumătate din voturile partidului. Deci lucrurile sunt destul de clare. Eu însumi am fost printre cei care au susținut-o”.

Întrebat dacă partidul e deschis pentru venirea Elenei Udrea, dacă ar fi binevenită în partid, Eugen Tomac a subliniat: „Noi suntem deschiși dialogului cu toți cei care susțin proiectele președintelui Traian Băsescu”.

„Nu văd motive, în momentul de față. De altfel, am avut foarte multe puncte comune și probabil că boi avea în continuare proiecte comune cu doamna Udrea legat de proiectele pe care urmează să le susținem, dar, din câte cunosc eu, domnia sa este și rămâne membru al PDL”, a afirmat Eugen Tomac.

Surse din Partidul Mișcarea Populară susțin că Elena Udrea ar urma să fie viitorul președinte al PMP, dar că deocamdată până se construiesc filialele județene și până când procedurile de înregistrate nu sunt îndeplinite în totalitate nu va face acest pas.

Așadar… excluderea Elenei Udrea din PDL i-ar veni mănușă exact ei care va acuza măsura „de răzbunare” a lui Vasile Blaga, dar și o declarație publică a PDL de adio către Traian Băsescu. De acolo încolo se poate petrece orice…

Adevărul e că scena politică de anul viitor va suferi schimbări dramatice. Singurul partid care e cu adevărat consolidat și va înregistra un galop de sănătate va fi PSD.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: