SOCATUL TRAIAN BASESCU O VREA PE MONICA GHERGHESCU (MACOVEI) SA-I FIE URMAS LA PALATUL COTROCENI!

29 iul.

Traian Băsescu ar vrea ca la Palatul Cotroceni să îi urmeze unul dintre favoriţii săi. Pe „lista” preşedintelui se află câteva nume care intră în categoria glumelor.

monica-macovei-ghimpele8

Lista lui Băsescu

Într-un interviu acordat unuia dintre mediile de informare favorite – „România Liberă” –, unde evident nu i-a fost pusă nicio întrebare incomodă, Traian Băsescu face o trecere în revistă a posibililor prezidenţiabili pe care şi-i doreşte la Palatul Cotroceni după ce i se va termina mandatul. După ce îi enumeră pe cei (cele) pe care i-a încercat pe post de „discipoli” (Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Roberta Anastase, Monica Macovei, Elena Udrea, Emil Boc, Daniel Funeriu, Eugen Tpomac, Sever Voinescu etc.), Traian Băsescu spune cine are stofă de lider: „Cinstit vorbind, inteligenţi sunt toţi, pregătiţi în profesiile lor sunt toţi, buni politicieni sunt toţi, dar dacă printre ei este cineva foarte puternic, aceea e Elena Udrea, oricât nu v-ar plăcea. Privesc cu mare atenţie şi la Adrian Papahagi, care şi el pare a fi un om puternic, rezistent la presiunea politică şi mediatică”. Ei bine, iată un prim set de două nume pe care Traian Băsescu le propune pentru „funcţia” de urmaş. De Elena Udrea se ştia, dar să ieşi în faţă cu Adrian Papahagi credem că este o glumă reuşită.

Dar se pare că Elena Udrea este varianta feminină „B”, pentru că iată ce mai spune Traian Băsescu: „Cred că nici nu se gândeşte la aşa ceva (Elena Udrea – n.a.). E prea tânără. Ea trebuie să se mai rodeze în Executiv, în Parlament sau ca opozant convingător. Mai degrabă, în acest moment, Monica Macovei, dacă discutăm despre femei-candidat”. Şi numele Monicăi Macovei intră la categoria “glume”, pentru că atât ea, cât şi Adrian Papahagi nu ar scoate mai mult de 4, maxim 5% dintre voturile celor care vin la urne. Elena Udrea ar putea să scoată triplu, dar 15% nu o ajută deloc.

În rest, pe lista lui Traian Băsescu se mai află eternii Emil Boc şi MRU, şi ei politicieni care nu pot trece de 12-15% din voturile electoratului, şi asta chiar dacă îşi îmbunătăţesc imaginea.

Ce pare interesant este faptul că Traian Băsescu pronunţă şi nume din PDL, deşi a anunţat că a rupt orice relaţie cu acest partid şi că se va dedica PMP-ului. Surse politice avizate susţin însă că de fapt „distanţarea” faţă de PDL este una „de faţadă” şi că relaţiile sunt aceleaşi, adică foarte bune. Lucru care se observă şi în Parlament, unde PDL a atacat la CCR toate iniţiativele majore ale USL blocându-le în tandem cu Traian Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: