PREMIERUL PONTA IL IA LA „MISTO”PE BASESCU:”COABITAREA FUNCTIONEAZA FOARTE BINE”,EU MA OCUP DE PAINE,TRAIAN BASESCU SE OCUPA DE CIRC!”

31 iul.

„Coabitarea funcţionează foarte bine”, a declarat astăzi Victor Ponta. Premierul a spus că, în timp ce el se ocupă de pâine, Traian Băsescu „se ocupă de circ”.

ponta-ii-raspunde-lui-basescu-pe-tema-burselor-presedintele-e-generos-pe-banii-altora-98858-1-640x408

„Eu mă ocup de pâine, Băsescu de circ”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a precizat că în 9-12 luni, „vom face o evaluare a impactului reducerii TVA la pâine şi vom vedea dacă evaziunea fiscală a scăzut în urma aplicării măsurii”.

„O TVA scăzută la 9% va încuraja fiscalizarea producţiei”, a declarat şeful Executivului.

Şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional, Andrea Schaechter, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că reducerea TVA la pâine este o măsură temporară, iar după o perioadă se va face o evaluare dacă evaziunea fiscală s-a redus.

„A fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificării bugetare. Obiectivul Guvernului este a reduce evaziunea fiscală. Este o măsură temporară, după o perioadă se va face o evaluare dacă s-a redus evaziunea fiscală”, a spus Schaechter.

Şeful misiunii FMI a adăugat că, dacă datele arată că evaziunea fiscală nu s-a redus, s-ar putea reveni asupra reducerii TVA.

Oficialul a mai spus că măsura trebuie evaluată cu atenţie, inclusiv de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de îndată ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluări.

Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţa de marţi a Guvernului. Măsura vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină şi urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: