„STRIPERUL” CU SLAPI,BASESCU TRAIAN VREA SA FUGA DE RASPUNDEREA PRIVATIZARII STRATEGICE CFR MARFA SI LA CONFERINTA DE PRESA DE LUNI O FACUT-O LATA!

5 aug.

Traian Băsescu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că responsabilitatea privatizării CFR Marfă aparţine Guvernului, nu CSAT, şi a precizat că dacă această problemă ar fi fost în responsabilitatea sa ar fi luat de mult timp o decizie în această privinţă.

137562395086634550866_1098287_10151784700486119_2046460086_n

„Mie îmi pare rău că şi presa, văzând această plimbare, încercare de plimbare a responsabilităţii către CSAT, a ajuns în unele momente la concluzia: CFR – plimbat între palate. Nu, eu nu pot să-l cazez la Cotroceni. CFR-Marfă nu, nu am un depou. Ele aparţin guvernului şi nu există în atribuţiunile CSAT aprobarea de privatizări. Vă asigur că dacă ar fi fost în responsabilitatea mea, de mult luam decizii”, a spus Băsescu.

El a subliniat că a avut aceleaşi informaţii ca şi Guvernul în ceea ce priveşte privatizarea CFR Marfă.

„(…)La un moment dat s-a spus public că poate eu am alte informaţii decât Guvernul. Nu. Nu am niciun fel de alte informaţii, am aceleaşi informaţii ca şi Guvernul şi în CSAT am cerut tuturor structurilor de informaţii, fie ca este vorba de cele ale Ministerului de Interne, de cele ale SRI sau SIE, să verifice dacă au transmis aceleaşi informaţii şi la preşedinţie şi la Guvern. Toate structurile au confirmat ca s-au distribuit tuturor acele informaţii. De altfel, atunci când se primesc informaţii legate de un anumit segment, să ştiţi că în josul documentului se menţionează unde a mai fost distribuit, iar toate documentele pe care eu le-am primit legat de CFR-Marfă, şi nu au fost foarte multe, aveau marcat ‘S-a transmis şi la prim-ministru, s-a transmis şi la ministrul Transporturilor’. Deci eu am cerut serviciilor, structurilor de informaţii doar să facă o verificare dacă au transmis acele informaţii şi la cei direct interesaţi şi le-am dat o oră după terminarea CSAT să o facă, dacă nu au făcut-o. Am fost informat că nu este cazul, toate informaţiile au fost transmise tuturor factorilor de decizie”, a spus Băsescu.

Întrebat ce ar fi făcut dacă ar fi ţinut de şeful statului procesul de privatizare al CFR Marfă, Băsescu a spus că ar fi mers cu acesta „înainte” şi ar fi început negocierea contractului.

„Aş fi dus procesul înainte, pentru că aşa cum este acum, va face din statul român un plătitor de daune. (…) Publicarea in Monitorul Oficial şi începerea negocierii contractului”, a spus şeful statului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: