„DRAGA ANI” A LUI BASESCU TRAIAN TAIE SI SPANZURA ALESII USL:108 DE PRIMARI SI PATRU PRESEDINTI DE CONSILIII JUDETENE DECLARATI INCOMPATIBILI!

6 aug.

Agenția Națională de Integritate, devenită recent speritoare pentru aleșii USL, a declarat din 2008 și prezent, ca fiind incompatibili, un număr de 108 primari și 4 președinți de Consilii Județene.

1311240573Horia Georgescu ,Catalin Macovei,presedinte, secretar ani_TV (2)

În acest an, ANI a trimis în instanță dosarele a 68 de primari, iar în cazul a altor 4 primari, deciziile au rămas definitive și irevocabile, potrivit unui document obținut de gandul.info.

Motivul care i-a pus pe jar pe edili este prezența acestora în AGA ale unor societăți comericale din subordinea lor. Fenomenul masiv a fost incriminat vehement de liderii USL din teritoriu, care au spus că cerut conducerii centrale să modifice legea 161/2003 privind incompatibilitățile şi conflictul de interese. Pericolul a fostsemnalat de însuși premierul Victor Ponta, care a spus că numărul aleşilor locali care ar putea rămâne fără mandat se ridică la aproape jumătate din totalul primarilor din România. De altfel, vicepremierul Liviu Dragnea a promis că se va implica personal în această situație, însă Ministerul Justiției a risipit speranțele USL spunând nu este de acord cu modificarea legiii.

Din cei 108 primari, 17 primari au fost declarați incompatibili definitiv și irevocabil, 43 de cazuri sunt în instanță, 4 dosare sunt în “act de contestare anulat prin decizia instanței”, iar 43 de cazuri sunt în termenul legal de contestare.

La nivel de Consilii Județene, ANI a instrumentat în 2013 dosarele lui Aristotel Câncescu (liderul CJ Brașov, PNL), Nicușor Constantinescu (liderul CJ Constanța, PSD), Nagy Iosif (vicepreședinte CJ Covasna, UDMR). Mircea Molot (președintele CJ Hunedoara, PNL), este un alt șef local aflat pe rolul instanței.

Ce se va întâmpla cu primarii?

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: