PREMIERUL PONTA PE URMELE LUI EMIL BOC.CE PREGATESTE GUVERNUL.TARICEANU II INDEAMNA PE LIBERALI SA SE OPUNA!

7 aug.

Ce pregăteşte Guvernul. Tăriceanu îi îndeamnă pe liberali să se opună.

tariceanu-excesele-lui-traian-basescu-au-fost-incurajate-de-curtea-constitutionala-166882

Ministerul Finanţelor (MFP) confirmă introducerea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate în cazul celor care obţin venituri din chirii. Măsura a fost discutată cu FMI.

„Referitor la introducerea CASS (contribuţiei de asigurări sociale de sănătate) în cazul veniturilor obţinute din chirii de persoanele fizice, precizăm ca această măsură are în vedere lărgirea bazei de contribuţie, reprezentând un prim pas în vederea implementarii unei abordări fiscale unitare, astfel încât contribuţiile pentru sănătate să fie plătite de către persoanele care obţin venituri şi din alte surse decât cele de natură salarială”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.

În ce priveşte impozitarea diferenţiată a proprietăţilor în funcţie de utilizarea acestora, începând cu 1 ianuarie 2014, MFP precizează că aceasta prevedere nu este o noutate introdusă în actuala scrisoare, ci reprezintă o măsură asumată prin scrisorile precedente şi care a fost menţinută în noua scrisoare.

„Măsura a fost introdusă la cererea mediului de afaceri, care a semnalat existenţa unor practici ce generau concurenţa neloială în piaţă. Astfel, persoanele fizice care utilizau proprietăţile în vederea desfăşurării unor activităţi economice, plăteau un impozit mult mai mic decât persoanele juridice care desfăşurau acelaşi tip de activităţi”, se mai arată în document.

În replică, fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a criticat din nou luni seară intenția Guvernului de a taxa persoanele care dau în chirie un imobil, arătând că această măsură este una nejustificată și păguboasă.

„Sunt anumite informații care circulă, legate de o posibilă introducere a unei taxe pe proprietățile care sunt închiriate. Consider, din punct de vedere economic, că este nejustificată o astfel de măsură, ba chiar păguboasă pentru că vine să penalizeze proprietatea. Trebuie să înțelegem că această proprietate poate să reprezinte o formă simplă de protecție socială pentru cei care au avut inteligența să strângă un ban, să investească într-un activ durabil și pe care să-l închirieze să le aducă un venit suplimentar. Nu mai sunt dependenți de ajutoarele sociale de la stat. O astfel de măsură va descuraja pe cei care au gândit în acest fel să-și asigure bătrânețile sau poate chiar existența la o vârstă matură”, a spus Tăriceanu, într-o intervenție telefonicăla B1 TV.

Fostul premier a făcut apel la colegii săi de partid să ia atitudine.

„Este o politică fiscală eronată. Îi îndemn pe colegii mei să ia atitudine, iasă din pasivitatea în care au intrat în ultima perioadă, în fața unor măsuri economice greșite”, a spus Tăriceanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: