PURTATORUL DE CUVANT AL PSD ,EURODEPUTATUL CATALIN IVAN:”ATACACURILE POLITICE ALE LUI BASESCU NE VOR OBLIGA SA-L MAI SUSPENDAM ODATA!”

7 aug.

În opinia purtatorului de cuvant al PSD, Cătălin Ivan, „pactul de coabitare este obligatoriu în absolut orice stat în care democraţia este forma de guvernare, pentru că atunci când ai un preşedinte ales, un şef al Executivului cu puteri foarte mari, este obligatorie coabitarea dintre cei doi”.

64728_508981539139782_791641658_n

Ivan consideră că „în mod normal, conform Constituţiei noastre, preşedintele n-ar fi trebuit să joace nici un rol politic. Din păcate, vorbim de Traian Băsescu, care şi-a făcut şi partid, care a fost permanent implicat în luptele politice, de aici cele două suspendări ale sale”.

„Era obligatoriu pentru ca România să aibă stabilitate politică, să aibă stabilitate economică, să putem să devenim să devenim credibili pentru partenerii externi, să atragem fonduri europene, să atragem investiţii, era obligatorie această coabitare şi la nivel formal, oficializată prin acel pact semnat de către cei doi”, precizează social-democratul.

„Coabitarea are efecte pozitive”

Cătălin Ivan spune că „este o coabitare între primul-ministru şi preşedintele ţării, care a avut şi are efecte pozitive asupra economiei româneşti, se văd rezultatele. Chiar dacă nu se semna acel acord de coabitare, ea era obligatorie, pentru că altfel am fi fost permanent într-un război politic, am fi fost lipsiţi de credibilitate faţă de partenerii externi şi situaţia s-ar fi agravat foarte-foarte tare”.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai declară că „dincolo de atacurile politice ale lui Traian Băsescu, toate în afara Constituţiei, dar încercând cumva să ne oblige să-l mai suspendăm o dată, nu o vom face, pentru că este mai importantă guvernarea şi e mai important să avem rezultate pozitive pentru români, ca economia să crească, să crească nivelul de trai, să atragem fondurile europene (…). Nu-l vom mai suspenda pe Traian Băsescu şi orice război pe care Traian Băsescu îl vrea cu USL-ul se va lovi de un zid”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: