OMUL DE CASA A LUI BASESCU,USELISTUL SEBASTIAN GHITA,PESTE 28 DE MILIOANE DE EUROI AFACERI CU STATUL ROMAN!

9 aug.

Firme deţinute sau controlate de acelaşi om, plus contracte cu statul pe bandă rulantă, plus sprijin politic şi prosperitate, egal Sebastian Ghiţă. Omul de afaceri se poate lăuda că a construit un imperiu din afacerile cu statul român. Mai mult, de la venirea PNL şi PSD la putere, firmele ce gravitează în jurul deputatului Ghiţă au încheiat contracte cu statul de peste 28 de milioane de euro.

sebastian-ghita-ghimpele-630x420

În iunie 2013, potrivit declaraţiei de avere, deputatul PSD Sebastian Ghiţă nu apare ca acţionar la nicio companie. Singura firmă declarată este Asesoft International SRL, unde soţia lui Sebastian Ghiţă, Mădălina, este, de asemenea, angajată. În jurul omului de afaceri se învârt, însă, alte companii. Direct sau indirect, Ghiţă ar controla, prin rude sau oameni de încredere, mai multe firme din domeniul IT: grupul Asesoft, Teamnet International, XOR IT Systems, Grupul GIR şi 2K Telecom. Iar fiecare dintre aceste firme a avut grijă să obţină cât mai multe contracte din bani publici.

După ce liderul PSD, Victor Ponta, a devenit premier, în aprilie 2012, contractele s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Ba, mai mult, cele mai multe dintre ele, fără licitaţie. În ultimul an, Asesoft a primit 16.504.122 de lei, echivalentul a 3,8 milioane de euro din bani publici. Printre beneficiarii serviciilor de IT se numără consilii judeţene, primării, agenţii şi administraţii ale statului, dar şi Loteria Română.

Consiliul Judeţean Olt, condus de PSD-istul Paul Stănescu, a plătit bani grei pentru Asesoft. În iulie anul trecut a cumpărat un sistem de monitorizare şi avertizare pentru managementul situaţiilor de urgenţă în caz de dezastre, pentru care a plătit 13,5 milioane de lei, adică aproape patru milioane de euro cu TVA. În ultimul an, XOR IT Systems, o altă firmă din sfera lui Ghiţă, a câştigat mai multe contracte de la stat, pe aceeaşi reţetă: fără licitaţie. Valoarea totală: 28 de milioane 356 de mii de lei, deci aproximativ 6,5 milioane de euro.

Aproape toţi banii au fost plătiţi la Nuclearelectrica, în aprilie 2013: 20,9 milioane de lei, pentru ,,servicii de administrare reţea calculatoare”. În schimb, Teamnet International nu-şi ascunde interesele. Compania declară pe site-ul propriu că are drept partener strategic grupul Asesoft, sinonim cu Sebastian Ghiţă. Firma a avut o asemenea influenţă, încât a contractat pentru câteva sute de mii de euro, timp de 5 luni, toate casele judeţene de pensii din România, pentru administrarea unui sistem IT. Şi Grupul Industrial GIR, al cărui acţionar era anul trecut fratele lui Sebastian Ghiţă, a încheiat constracte grase cu statul. Doar Loteria plăteşte, până în 2015, 57 de milioane de lei, pentru instalarea de echipamente de comunicaţii.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: