MINISTRUL DE EXTERNE UNGAR NEMETH ZSOLT:”JOBBIK NU ESTE IMPLICAT IN ACTIVITATEA GUVERNULUI,DAR ACEST INDIVID VORBESTE IN NUME PROPRIU,GUVERNUL UNGAR IMPARTASESTE SI ESTE DE ACORD CU PARTIDUL EXTREMIST JOBBIK!

12 aug.

Ministerul ungar de Externe: Jobbik nu este implicat în activitatea Guvernului.

224696-nemeth-zsolt-balasz-attila

Jobbik este un partid de opoziţie care nu este implicat în activitatea Guvernului ungar şi nu împărtăşeşte responsabilităţile acestuia, a declarat Ministerul ungar de Externe pentru MTI, ca raspuns la solicitarea MAE care a condamnat declarațiile făcute de liderii unguri extremiști în cadrul taberei de vară de la Joseni.

Guvernul ungar este angajat faţă de principiile fundamentale şi obiectivele parteneriatului strategic ungaro-român, subliniază ministerul ugar.

Vona Gabor, preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, de la Borzont, judeţul Harghita, că Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa UE autonomia revendicată de maghiarii din Transilvania.

Ministerul român de Externe a condamnat afirmaţiile lui Vona, argumentând că această afirmaţie „contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: