BASESCU STRIVIT DE AMBASADORUL UNGARIEI LA BUCURESTI,FUZES OSKAR:POZITIA UNGARIEI ESTE PACTUL UNEI MEGA-REGIUNI DUPA MODELUL TIROLULUI DE SUD,PENTRU MAGHIARI ,HARCOV,ASA CUM S-A CONVENIT CU BASESCU!

13 aug.

Ungaria si România împărtăşesc interesul protejării minorităţilor etnice, iar Ungaria este angajată într-un dialog constructiv cu România în privinţa acestui subiect, a afirmat luni seara Ministerul ungar de Externe, răspunzând unor declaraţii ale ex-preşedintelui român Traian Băsescu, relateaza MTI.

fuzes_oszkar_evz_ro_22278600

Ambasadorul ungar în România Fuzes Oszkar a prezentat poziţia ţării sale Ministerului român de Externe, se arată într-un comunicat al ministerului ungar, potrivit MTI.

Fuzes a transmis că Ungaria este angajată în menţinerea stabilităţii în regiune şi în garantarea drepturilor omului şi drepturilor minorităţilor etnice.

Ministerul ungar a reacţionat astfel în urma unor declaraţii ale preşedintelui român Traian Băsescu, care a spus luni, la un forum în Ţinutul Secuiesc, că Ungaria a devenit un „focar de instabilitate” în privinţa problemelor minorităţilor etnice şi că România îşi va asuma rolul „punerii la punct a Budapestei”.

De asemenea, Băsescu a apreciat că „politicieni unguri de elită” care au participat la evenimente culturale maghiare au „depăşit limitele decenţei”, un lucru „care ar urma să nu se mai repete”.

Potrivit MTI, ministerul ungar subliniază totodată în comunicat că Guvernul de la Budapesta a susţinut în mod constant doleanţele etnicilor maghiari din România, exprimate în mod democratic şi respectând normele şi practicile europene.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: