PRESEDINTELE „DRAGII ANI”A LUI BASESCU,HORIA GEORGESCU SE CONSULTA CU MINISTRUL JUSTITIEI ROBERT CAZANCIOC!

13 aug.

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, mărturisește că are o relație profesională foarte bună cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. Uniunea Social Liberală cunoaște în ultima vreme o serie de fricțiuni, după ce Cazanciuc a respins un proiect de modificare a Legii ANI, depus la minister de vicepremierul Liviu Dragnea.

horia-georgescu-630x324

”Ne consultăm permanent (Horia Georgescu cu Robert Cazanciuc – n.r). Nu numai din perspectiva raportului pe Justiție (raportul MCV întocmit de Comisia Europeană – n.r), ci și pe alte subiecte care pot necesita opinia noastră juridică în acest sens”, a declarat șeful ANI, luni seara, la Digi24.

În ceea ce privește proiectul de modificare a Legii ANI, Georgescu spune că a fost consultat de ministerul Justiției înainte ca acesta să dea avizul negativ.

El a precizat că are o relație foarte bună și cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care spune ”că duce mai departe lupta anticorupție la aceleași standarde”.

Social-democratul Liviu Dragnea a depus în iulie un proiect de modificare a legii 161/2003, art. 8, lit. F, care, în forma lui actuală, nu le permite edililor, consilierilor sau președinților de consilii județene să dețină funcții în Adunările Generale ale Acționarilor, în cadrul societăților comerciale. Ministerul Justiției, Robert Cazanciuc, nu a aprobat inițiativa lui Dragnea.

Aproximativ 1.200 de edili au fost declarați incompatibili de către ANI în ultima perioadă. Primarii amenință cu proteste și fac presiuni la nivel central pentru rezolvarea situației, existând șansele ca o demitere în masă a edililor să conducă la alegeri anticipate.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: