VREAMEA „CARTITEI”IN PNL: SENATORUL LIBERAL CRISTIAN BODEA DESPRE „FRICA”LIBERALILOR DE LIDERUL PSD ,VICTOR PONTA CARE DACA SE „SUPARA”RUPE USL!DEH,CAND „PISICA NU-I ACASA….

14 aug.

Un senator PNL a acceptat să dezvăluie, în EXCLUSIVITATE pentru pesurse.ro, care este situația reală în care se află PNL.

s1.ziareromania.ro

Conducerea partidului cedează prea mult pentru candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, spune acesta și toți se tem să nu cumva să se supere Victor Ponta și să se rupă USL. De asemenea, parlamentarii și șefii de filiale sunt nemulțumiți că nu sunt băgați în seamă.

IATĂ CE SPUNE, DESPRE PARTIDUL SĂU, SENATORUL PNL CRISTIAN BODEA:

Aveți încredere în PSD?

Eu mai degrabă am nemulțumiri vizavi de atitudinea conducerii noastre față de noi ceilalți, nu față de cea PSD-ului, pentru că PSD-ul își face treaba. Nu prea știm noi ce fac ai noștri cu PSD-ul, ce negociază.

Ce vreți să spuneți?

Adică nu există o comunicare între conducerea partidului și filiale. Eu, fiind de la Bihor, resimt asta puternic. Noi nu am avea ce să reproșăm PSD-ului, pentru că ei până la urmă își văd interesul. Noi avem o conducere, dacă cei din conducerea noastră nu au nimic să reproșeze PSD-ului, noi parlamentarii degeaba reproșăm. Dacă cei din conducerea PNL sunt mulțumit de aceasta relație, înseamnă ca avem o problema noi, cu conducerea noastră.

Că noi, parlamentarii, simțim că Guvernul conduce discreționar. Noi parlamentarii, suntem o mașină de spălat ordonanțe, trăim într-o republică guvernamentală, e clar, condusă de Ponta și de către miniștri. Noi ca parlamentari nu prea contăm. Nu doar PSD-ul, pentru că același comportament îl au și miniștrii liberali.

Guvernul este un fel de Olimp, asta e percepția pe care o am, de unde nu prea coboară informații sau doar când doresc ei sau să ne liniștească cu ceva, dar atât. Nu cred că l-ați auzit pe Chițoiu să fie nemulțumit de PSD, de relația cu PSD, ci suntem noi, parlamentarii. Eu aș vrea să amintesc că și noi avem miniștri acolo și atâta timp cât ei nu se plâng înseamnă că problema pe care o avem o avem cu Guvernul, nu cu PSD-ul. Ponta n-ar putea face de capul lui dacă miniștrii noștri nu ar fi de acord și dacă Crin Antonescu nu ar fi de acord.

De ce nu trântiți Guvernul?

Pentru că eu nu pot personal. Asta mă întreabă și lumea în teritoriu. Dar eu nu pot să trântesc Guvernul, e decizia conducerii partidului nostru. De-aia zic, dacă conducerile noastre nu sunt nemulțumite, însemnă că noi avem o problemă de comunicare internă, noi, parlamentarii și cei din filiale, înseamnă că avem o problemă cu conducerea PNL-ului. Dacă noi suntem nemulțumiti și cei de la București sunt foarte liniștiți și mulțumiți de această relație, că nu-i aud plângându-se pe niciunul. Înseamnă că avem o problemă noi, internă, nu se comunică. Cei din conducere știu ceva, negociază ceva, obțin ceva, fac ceva, iar noi nu ltim nimic, ori aici e toată problema, din lipsă de comunicare, în jos.

Dacă în filiale nu e OK, la Parlament nu e OK, cât o să o mai țineți așa?

Va mai ține așa pentru că, într-un fel, PNL este captiv dorinței de a-l avea pe Crin Antonescu președinte. Ne-am angajat să mergem pe aceasă linie până ân 2014. Nu se prea comentează, asta e ideea, toți se tem să nu se rupă alianța ca să nu rămânem fără Crin președinte, dar eu nu știu dacă este o problemă între PNL și PSD, repet, pentru că nu știu ce se negociază acolo și ce au stabilit ei.

Spuneți bine, în primul rând te uiți în propria ogradă…

Problema e în felul următor. Guvernul e un Olimp, noi nu știm, noi aflăm la a treia mână, de la presă. Află ministrul, află ziaristul și apoi află și parlamentarul, cum am aflat de proiectul de reorganizare al lui Chițoiu, cum am aflat de proiectul lui Nicolaescu, ca să dau doi miniștri PNL, să nu fiu al dracului cu pesediștii. Toate aflăm de la miniștri, că noi nu colaborăm, nu comunicăm, ei nu consideră că noi trebuie să știm, ei consideră că noi trebuie să votăm când trimit ei ordonanțe. Cam asta e. Ei nu se consultă , cazul Nicolaescu, vin la voi să vedem ce păreri aveți. Nu, am anunțat-o și apoi vin să vă spun cum va fi. Asta e relația ministru-parlamentar. Nu știu pe cine să condamn, îi condamn pe toți ca un grup pentru că se comportă ca niște zei olimpieni.

Să nu vă supărați, că este partidul dumneavoastră, dar din ce-mi spuneți nu prea mai e Partid Național Liberal dacă deciziile astea se iau în 2-3 oameni undeva și restul se aliniază…

Păi eu ce să zic? Deciziile se iau de un anumit grup de conducere și restul suntem informați, mai ales parlamentarii. Problema e că resimți asta ca o problemă în momentul în care noi, parlamentarii, suntem membri în Delegația Permanentă, asta are loc odată la două luni și noi suntem acolo informați, nu suntem consultați, nu are loc o dezbatere internă in care sa gasim cele mai multe solutii. Inteleg că decizia o are un ministru într-o anumită problemă, dar decontul îl facem cu toții, asta ne deranjează și aici e problema, pentru că oamenii vin și ne cer socoteală și nouă, or asta pare să se ingnore la nivel central, că noi trebuie să mergem, noi, parlamentarii, și șefii filialelor, să ceară voturi pentur europarlamentare, pentru Constituție și pentru Crin Antonescu. Nu merge nici Chițoiu, nici Nicolaescu, nici Ponta personal. Își aduc ei ei, prin zestrea de imagine puțin, dar restul voturilor vin de la noi. Or, noi dacă nu suntem consultati, normal că devenim nemulțumiți, pentru că noi trebuie să dăm socoteală oamenilor pentru niște lucruri pe care nu le înțelegem sau nu le cunoaștem.

Asta e situatia în teritoriu. Noi suntem interfața lor cu cetățeanul și asta pare să nu le pese sau nu pot să înțeleagă, sunt preocupați cu alte șmecherii.

Noi suntem armata lor, dar noi nu contăm pentru ei.

La europarlamentare or să vină să vă bage în seamă…

Nu o să ne bage în seamă, pentru că în momentul ăsta în PNL se discută foarte mult pe un fel de șantaj. Vrei să fie Crin președinte? Atunci nu comentați. Dacă comentați, se rupe USL-ul și nu mai iese Crin președinte. Poți să spui că nu vrei să fie Crin președinte? Nu poți, și atunci taci.

Noi am avut în grupul senatorial și s-a dat atunci, ați dat voi, pesruse, o dezbatere pe tema asta și asta a fost argumentul final. Rupem USL-ul dacă vreți voi, dar ce facem apoi cu Crin? Și atunci toți au zis . Să vedem ce va fi după 2014. Pentru că, într-adevăr, în acest moment, conducerea partidului nu comunică în special cu parlamentarii și din câte știu și cu multe conduceri de filiale. Aici sunt cei din biroul restrâns, care decid și discută și gândesc acolo, dar nu este o dezbatere internă, sunt doar informări.

Astea-s nemulțumirile. Mulți spun, mulți nu spun, pentru că sunt șefi de filiale și riscă să-și piardă oamenii în deconcentrate, sau să fie pedepsiți, dar eu nu am niciun parti-pris, pot să vorbesc. Mulți vorbesc dar puțini au curaj să o spuă în public.

Dacă dați drumul la câini acum riscați să-i luați lui Crin Antoenscu șansa la prezidențiale. Deci până în 2014 ciocul mic.

Problema nu este PSD-ul, problema e că noi nu ne urmărim interesul, facem negocieri proaste, facem negocieri proaste și lumea îi condamnă pe cei de la PSD că obțin un post sau un ministru în plus. Dar nu e vina lor, ei au cerut, dacă noi, ai noștri șefi au negociat într-un fel, sau au cera ceva ce nu știm, sau au obținut, sau nuau obținut, atunci, repet, problema este cu cei din conducerea noastră, nu cu PSD-ul. Nu trebuie să-l condamni pe celălalt că își urmărește interesul. Dacă tu ești fraier și nu știi să-ți porți de grijă, atunci ai o problemă tu.

Dacă se sacrifică tot în partidul ăsta să obțineți funcția de președinte al României? Merită?

Nu știu ce să zic. Nu s-a pus niciodată probema să sacrificăm tot. Discuția se pune mai mult că să nu criticăm PSD-ul pentru nu-știu-ce sau să nu respingem anumite legi că se supără Ponta și se rupe USL-ul.

Nu împotriva PSD-ului ar trebui să comentăm noi, ci împotriva modului în care conducerea noastră ne reprezintă și negociază cu PSD-ul. Senzația asta e în partid, că cedează cei din conducere, nu noi, că nu suntem întrebați, prea mult pentru această candidatură, această funcție a lui Crin Antonescu.

PSD-ul știe să ceară multe lucruri și noi cedăm cam multe, nu simțim că suntem la paritate, asta e de fapt nemulțumirea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: