FOSTUL MINISTRU DE EXTERNE MIRCEA GEOANA,LA „JOCURI DE PUTERE”:BASESCU A INTRAT IN CAMPANIE ELECTORALA,COABITAREA SI PACEA S-AU INCHEIAT!

15 aug.

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a comentat, la „Jocuri de Putere”, schimbul tensionat de replici între Bucureşti şi Budapesta, apreciind că ambele ţări au intrat în campanie electorală, iar atmosfera „nu e propice pentru calm şi construcţie”. Geoană consideră că reacţia preşedintelui a fost disproporţionată şi că Băsescu a intrat el însuşi în campanie. „Perioada de pace, de coabitare s-a încheiat”, a punctat Geoană.

545px-Image-Mircea_Geoana_3

Mircea Geoană consideră că scandalul iscat de declaraţiile preşedintelui partidului extremist maghiar Jobbik reprezintă un moment fără precedent în „dialogul accidentat” dintre Bucureşti şi Budapesta, care în ultimii 15 ani a avut o tendinţă ascendentă.

„Ceea ce azi pare şi este intolerabil, şi trebuie sancţionat foarte dur, ferm, cumpătat, s-au petrecut într-un număr de ani. Dacă pot să înţeleg, ca om politic, că o campanie electorală complicată în 2014 au cântărit in această escaladare a tonalităţii şi retoricii partidelor din Ungaria, Reacţia preşedintelui a fost disproporţionată, nu din punct de vedere al identificării problemei, ci pentru că nu răspunde un şef de stat unui şef de partid de la extremitatea democratică a Ungariei. Începe să existe şi în România o atmosferă electorală când ar trebui să avem toată energia pentru relansarea economică. De când Traian Băsescu a intrat el însuşi în campanie alături de cei pe care îi susţine, coabitarea a încetat. Ce a făcut premierul Ponta, răspunzand atacurilor, confirmă că perioadda de pace s-a încheiat. Suntem in primă campanie in România şi Ungaria, atmosfera nu e propice pentru calm si construcţie”, a spus Geoană.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: