LUMEA JUSTITIEI CONTINUA DEZVALUIRILE REFERITOARE LA DNA CARE NU SE ATINGE DE MAFIA DIN PD-L!

28 aug.

Lumea Justiției continuă dezvăluirile referitoare la faptul că procurorii Laurei Codruța Kovesi nu fac nimic față de constatările Corpului de Control al primului ministru la Hidroelectrica. Potrivit referetelor înaintate de inspectorii guvernamentali, în timpul mandatelor miniștrilor Adriean Videanu și Ion Ariton, la Hidroelectrica s-au înregistrat pagube de aproape o suta de milioane de euro.

atac-fara-precedent-la-libertatea-presei-dictatura-dna-postul-tv-antena-3-urmarit-penal-pentru-stiri-si-spoturi-publicitare-18458552

Sursa menționată susține că în urma verificărilor efectuate de Corpul de control al primului ministru, Guvernul USL a facut aproximativ 30 de sesizari care privesc prejudicii ale foste guvernări de miliarde de euro, fără ca procurorii DNA să deschidă vreun dosar până în prezent.

Corpul de control al primului ministru a constatat că la S.C. Hidroelectrica S.A., în perioada 2009-2011, s-au înregistat pierderi de peste 440 de milioane de lei, pierderi generate de intervențiile anumitor persoane din conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri în încheierea contractelor de cumparare de energie electrica.

În perioada 2009-2011, foștii miniștri ai economiei, Adriean Videanu și Ion Ariton, ambii membri ai PDL, dar si fostul secretar de stat Tudor Șerban, au intervenit la Hidroelectrica pentru majorarea prețurilor de achiziție a energiei peste cel reglementat în contractele cu alți producători de stat. Este vorba despre Termoelectrica, Electrocentrale Deva, Complexul Energetic Turceni, Rovinari. Raportul relevă că în baza unor memorandumuri și note semnate de foștii miniștri, Adriean Videanu și Ion Ariton, Hidroelectrica a vândut energie la un preț mic și a cumpărat la un preț mare.

Prejudicierea Hidroelectrica s-a facut in favoarea baietilor destepti

Raportul arată că în urma intervenției ilegale a fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, în aprobarea prețurilor și prevederilor contractelor de vânzare-cumpărare energie electrica SC Hidroelectrica SA a înregistrat pagube după cum urmeaza:

-SC Termoelectrica SA – 167.991.710 RON (in anul 2009 – 80.914.543 RON, iar in anul 21010 – 87.077.167 RON)

-SC Electrocentrale Deva SA – 95.362.359 RON

-SC Complexul Energetic Turceni SA – 44.890.062 RON (Memorandum 19.08.2009)

-SC Complexul Energetic Turceni SA – 13.259.601 RON (Ordin 29.03.2010)

-SC Complexul Energetic Rovinari SA – 1.727.476 RON (Memorandum 12.10.2009)

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: