VARUJAN VOSGANIAN SI ADRIEAN VIDEANU CHEMATI ASTAZI LA PARCHETUL DE PE LANGA ICCJ!

3 sept.

Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție cere declanșarea procedurilor pentru avizarea urmăririi penale a lui Varujan Vosganian și Adriean Videanu. Dacă va fi dat aviz, Vosganian poate fi demis de către Traian Băsescu, fără explicații.

varujan-264x300

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, vicepreşedinte PNL, a declarat că nu îşi va prezenta demisia din Guvern deoarece acest gest “nu este o formă de luptă” şi a precizat că în situaţia în care senatorii vor trebui să voteze avizul pentru începere urmăririi penale, să o facă potrivit conştiinţei.

Debutul, la Jilava. “Pot să lupt mai departe”

“Am debutat în această nouă lume în închisoarea de la Jilava. În decembrie 1989 eu am primit această nouă lume ca proaspăt eliberat din închisoarea de la Jilava, am intrat pe poarta cea mare în această nouă epocă. Am trecut prin viaţă prin împrejurări foarte grele şi pot să lupt mai departe. Am fost întrebat dacă îmi voi da demisia, demisia nu este o formă de luptă. Atunci când în 2006 am renunţat la candidatura la Uniunea Europeană, am renunţat pentru că era onoarea României în joc, nu pentru că eu aş fi fost vinovat cu ceva. În această situaţie îmi voi continua activitatea la minister atât timp cât legea îmi va permite”, a declarat ministrul Economiei, potrivit Mediafax.

Decizia, în mâna senatorilor

Cât despre situația în care anchetarea sa va sta în mâna colegilor din Senat, Vosganian a spus că “Este un caz de o anumită delicateţe, eu nu pot să le cer să voteze în favoarea mea dacă acest lucru ar fi împotriva mersului democraţiei din România. Ei vor decide dacă ceea ce s-a întâmplat acum este un lucru care avantajează democraţia noastră sau nu”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: