PRESEDINTELE FONDATOR AL P.C. DAN VOICULESCU:”ARE DREPTATE PRESA CAND IL CERE LUI TRAIAN BASESCU”JOS MAINILE DE PE JUSTITIE!”

17 sept.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, îl acuză pe şeful statului, Traian Băsescu, că încearcă să influenţeze justiţia şi îi transmite că în România sunt judecători independenţi care trebuie să condamne pe bază de probe, nu pe baza supoziţiilor sau dorinţei cuiva.

dan-voiculescu-nu-ar-fi-trebuit-sa-incheiem-un-nou-acord-cu-fmi-87875-300x182

”Are dreptate presa când îi cere lui Băsescu Traian: ‘Jos mâinile de pe justiţie’. După ce s-a informat de dosarul ICA-Telepatia şi a aflat că în acest dosar nu sunt niciun fel de probe directe sau indirecte, mărturii, declaraţii ale martorilor, indicii materiale – deci nimic împotriva mea, Băsescu încearcă o nouă presiune pe justiţie printr-o declaraţie publică unde afirmă: ‘Completele de judecată anchetează, judecă şi condamnă’. De unde ştii tu, Băsescu Traian, că după anchetare şi judecare urmează cu necesitate o condamnare? Poate fi şi achitare. Sau prin această antepronunţare vrei să influenţezi justiţia? Nu uita că în România sunt judecători independenţi care trebuie să condamne pe bază de probe, nu pe baza supoziţiilor sau dorinţei cuiva. Să lăsăm judecătorii să-şi facă datoria conform legii şi propriei lor conştiinţe”, scrie Voiculescu luni într-o postare pe blogul său personal.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat luni, la Forumul European al Diplomaţiei Publice, „propagarea” ideii că justiţia din România nu ar fi independentă faţă de factorul politic.

„Noi ne denigrăm propriile instituţii de dimineaţa până seara şi nu o fac oameni neinstruiţi, ci oameni cu responsabilităţi uriaşe. Vedem cum suntem supăraţi că o instituţie ca DNA sau completele de judecată anchetează, judecă, condamnă şi atunci spunem persoana X este cea care a pus să mi se facă un dosar, când de fapt pur şi simplu instituţii ale statului îşi fac treaba. Dacă noi propagăm asta, cum să ne creadă cei din afară că Justiţia din România este independentă?”, a spus preşedintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: