BASESCU TRAGE DE TIMP IN CAZUL AMICULUI SAU TOKES.GABRIELA FIREA(PSD) A ANUNTAT :CONSILIUL DE ONOARE AL ORDINULUI „STEAUA ROMANIEI”A AMANAT LUAREA UNEI DECIZII PE 11 OCTOMBRIE!

27 sept.

Consiliul de Onoare al Ordinului ‘Steaua României’ a amânat joi pentru 11 octombrie luarea unei decizii în cazul sesizărilor privind retragerea decoraţiei europarlamentarului Laszlo Tokes, a anunţat Gabriela Firea, membru al acestui for.

09261657762783034

„Având în vedere lipsa de la şedinţa Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” a domnului europarlamentar Laszlo Tokes, am amânat dezbaterea acestor sesizări care s-au primit la Cancelaria Ordinelor pentru data de 11 octombrie, ora 12,00, sediul Academiei Române”, a spus Gabriela Firea.

Ea a arătat că avocatul lui Laszlo Tokes, Kincses Elod, a prezentat o întâmpinare cu mai multe puncte, din care unul se referea la contestarea Adunării Generale a Ordinului „Steaua României”, care a desemnat Consiliul de Onoare al acestei distincţii.

„Domnul secretar de stat ministru Angelescu ne-a precizat că Adunarea constitutivă a fost legală şi statutară pentru că au fost informaţi mai mult de 96% din cavalerii Ordinului şi domnia sa are dovezi în acest sens, vi le poate pune la dispoziţie dacă solicitaţi. Prin urmare absolut toate reglementările au fost respectate şi cele invocate de domnul avocat nu sunt fondate”, a afirmat Firea.

Senatorul PSD Mircea Geoană, membru al Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României”, a precizat că decizia de amânare a deciziei în cazul lui Laszlo Tokes a fost luată în unanimitate.

„Regulamentul Ordinului Steaua României obligă membrii ordinului care sunt puşi în situaţia de a fi în atenţia colegilor lor de a fi prezenţi în persoană. Regulamentul nostru indică faptul că se poate acorda un termen suplimentar de până la 15 zile. Este ultimul termen pe care Regulamentul îl prevede şi pe care Consiliul îl acceptă din partea domnului Tokes. De aceea, decizia noastră a fost una care respectă Regulamentul şi oferă domnului Tokes o a doua şansă de a se prezenta aşa cum este onorabil, corect, ca membru al Ordinului nostru în faţa colegilor săi de Ordin”, a spus Geoană.

El a arătat că nu există nicio formă de derogare regulamentară care să permită înlocuirea lui Laszlo Tokes de către o altă persoană.

„Nu există un avocat care vine să te înlocuiască, nu suntem un complet de judecată, ci un Consiliu de Onoare al unui ordin organizat ca atare”, a punctat Geoană.

Geoană a explicat că în situaţia în care Laszlo Tokes nu se va prezenta nici pe 11 octombrie, Consiliul va demara procedura de dezbatere pe fond în absenţa acestuia.

Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” a fost ales pe cinci ani şi nu a fost convocat pentru speţa Laszlo Tokes, a indicat Mircea Geoană.

„Coincidenţa face ca prima speţă şi sperăm şi printre puţinele pe care le avem de discutat să fie legată de dl. Tokes”, a precizat el, punctând că nu există sesizări care să vizeze alte persoane.

Pe de altă parte, avocatul Kincses Elod, desemnat să îl reprezinte pe Laszlo Tokes în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României”, a criticat faptul că nu a fost lăsat să pledeze în calitate de apărător.

„Este foarte trist că acest Consiliu de Onoare nu a permis ca în virtutea prerogativelor legale să-mi exercit meseria”, a spus Kincses Elod, care a arătat că nu ştie dacă pe 11 octombrie Laszlo Tokes se va prezenta în faţa Consiliului.

El a menţionat că a depus încă un exemplar privind întâmpinările către Consiliu.

Mandatul Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” este de cinci ani, iar din acesta fac parte deţinători ai Ordinului Naţional ‘Steaua României’, cu grade diferite: acad. Ionel Haiduc – în grad de Mare Cruce (preşedinte), g-ral Constantin Degeratu – în grad de Mare Cruce, Şerban Brădişteanu – în grad de Mare Ofiţer, Costin Georgescu – în grad de Mare Ofiţer, Mircea Geoană – în grad de Comandor, Gabriela Firea – în grad de ofiţer şi Ecaterina Andronescu – în grad de cavaler.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: