MINISTRUL DE EXTERNE TITUS CORLATEAN S-A INTILNIT CU STEFAN FULE,COMISARUL EUROPEAN PENTRU EUROPA DE SUD-EST!

27 sept.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a subliniat, joi, la New York, la întâlnirea cu Stefan Füle, comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate, importanţa cooperării regionale pentru identificarea şi implementarea de proiecte care să contribuie la consolidarea relaţiilor dintre ţările regiunii, precum şi la dezvoltarea pe ansamblu a Europei de Sud-Est.

09262313785359347

Potrivit MAE, principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au fost: cooperarea regională în Europa de Sud-Est, cu accent asupra deţinerii de către România a Preşedinţiei-în-Exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), stadiul şi perspectivele procesului de extindere a Uniunii Europene şi Parteneriatul Estic.

În cadrul discuţiei, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa cooperării regionale pentru identificarea şi implementarea de proiecte care să contribuie la consolidarea relaţiilor dintre ţările regiunii, precum şi la dezvoltarea pe ansamblu a Europei de Sud-Est.

Ministrul Titus Corlăţean a subliniat, în context, importanţa şi rolul pe care SEECP, principalul for politic regional, l-a avut de-a lungul existenţei sale şi îl are în continuare la avansarea integrării europene şi euro-atlantice a regiunii.

MAE precizează că au fost trecute în revista ultimele evoluţii legate de procesul de extindere, şeful diplomaţiei române arătând că Bucureştiul rămâne un promotor activ al perspectivei europene a statelor care au voinţa şi capacitatea de a îndeplini criteriile de aderare la UE.

Comisarul european pentru extindere a exprimat deplina susţinere pentru abordarea României privind asigurarea inclusivităţii SEECP, cu respectarea poziţiei tuturor statelor participante şi a subliniat atenţia pe care Comisia Europeană o acordă cooperării regionale în Europa de Sud-Est, pe care o doreşte a fi inclusivă şi focalizată pe domenii şi proiecte concrete.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: