O PALMA GREA DATA LUI BASESCU.IN LOCUL ACESTUIA CARE NU S-A PREZENTAT LA SUMMITUL ONU,MINISTRUL DE EXTERNE ROMAN TITUS CORLATEAN A PREZIDAT LUCRARILE CELEI DE A 68 -A SESIUNI A ADUNARII GENERALE ONU!

29 sept.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a prezidat sâmbătă un segment al lucrărilor la nivel înalt ale sesiunii Adunării Generale a ONU, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis AGERPRES.

1323935141Titus-Corlatean-MAE

În cursul lucrărilor prezidate de şeful diplomaţiei române, de la înaltul for au luat cuvântul, în numele statelor lor, mai mulţi şefi de stat şi de guvern, printre care preşedinţii statelor Lituania, Zimbabwe, Nauru.

Prezidarea de către un reprezentant al României a Adunării Generale a ONU, în calitate de vicepreşedinte, a reprezentat un moment de referinţă în activitatea României la Naţiunile Unite, se afirmă în comunicatul MAE.

România a fost aleasă, la 14 iunie 2013, în cadrul unei reuniuni plenare a Adunării Generale a ONU, în postul de vicepreşedinte al Adunării, pentru cea de a 68-a sesiune.

Preşedintele Adunării Generale, împreună cu cei 21 de vicepreşedinţi sunt aleşi de statele membre ale Adunării Generale şi îşi exercită mandatul până la încheierea sesiunii pentru care au fost aleşi. Vicepreşedinţii sunt desemnaţi conform unei scheme prestabilite, pe baza distribuţiei regionale, potrivit căreia Grupului est-european îi revine o poziţie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: