ANALISTUL POLITIC BOGDAN TEODORESCU:MARELE RAU FACUT DE TRAIAN BASESCU ROMANIEIESTE „MODELUL URII!”

30 sept.

Marele rău pe care ex-președintele Traian Băsescu l-a făcut României este “modelul urii”, a afirmat, duminică seară, analistul politic Bogdan Teodorescu, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

bogdan teodorescu

În contextul în care dezbaterile privind proiectul Roșia Montană, dar și problema câinilor fără stăpân se poartă cu o tensiune mult prea mare, jigniri, dar și amenințări cu moartea, o retorică excesivă din punct de vedere al limbajului și al comportamentului, realizatorul emisiunii Radu Tudor l-a rugat pe invitatul său să comenteze de ce societatea românească nu pare pregătită pentru un dialog civilizat și necontondent.

„De la cine trebuia să învețe acest dialog. De la domnul pe care îl afișați pe ecran (Traian Băsescu – n.r.)? Noi când vorbim de răul făcut de Traian Băsescu, uneori ne oprim la Elena Udrea sau la ipoteticele acte de corupţie sau la diverse rămâneri în urmă(…). Marele rău este modelul, modelul care a fost dus în societatea românească, modelul contondent, modelul urii este de fapt marea problemă, este de fapt marele rău pe care domnul Traian Băsescu l-a făcut României”, a declarat Bogdan Teodorescu.

Potrivit analistului politic, faptul că valori precum academicieni, oameni din spațiul cultelor sau artiști sunt “ținuți la colț”, oferă oportunitatea ca modelul politicienilor să fie preluat în societate.

“Eu afirm, că într-o formă sau alta, o societate se ghidează foarte mult după niște modele. România și-a ales, de când am intrat în democrație, în principiu ca modelele să fie din spațiul politic – noi nu avem o academie foarte prezentă, nu avem academicieni care ne influențează, n-avem o biserică foarte prezentă. În principiu, la nivel național, nu există un leader-ship al acestor valori pe care noi îi ținem la colț, oamenii din spațiul cultelor, artiști, nu sunt foarte prezenți în dezbaterea publică, astfel încât acesta este preluat de politicieni. Modelul lor este preluat în societate. Dl Traian Băsescu a inaugurat un model în societatea românească cine este împotriva mea trebuie să dispară. Este un model al unanimității. (…) Unanimitatea înseamnă că cine nu seamănă cu tine, trebuie ras, Evul mediu, putera lui 1, arsul pe rug. Există un singur lider, cu o singură doctrină, cu un singur adevăr care domină țara. Dl Traian Băsescu este rezultatul acestei retorici totalitare”, a mai susținut analistul politic Răzvan Teodorescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: