LIDERUL PNL CRIN ANTONESCU: „PROIECTUL DE MODIFICARE A CONSTITUTIEI VA FI TRIMIS COMISIEI DE LA VENETIA ANUL VIITOR!

30 sept.

Modificarea Constituţiei rămâne o prioritate a USL, dar forma finală a proiectului va fi trimisă Comisiei de la Veneţia în cursul anului 2014 şi nu la sfârşitul acestei luni, cum se convenise iniţial, a declarat duminică, la Piteşti, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

constitutia-ghimpele1

„Probabil în cursul anului viitor, când vom avea forma definitivată, vom avea şi o consultare cu Comisia de la Veneţia. Rămâne o prioritate pentru USL. (…) Noi am vorbit despre modificarea Constituţiei în campania electorală şi în prima zi în care am intrat în Parlament cu noua majoritate ne-am apucat de asta şi am şi făcut-o”, a afirmat Crin Antonescu.

El a precizat că întârzierea finalizării proiectului s-a datorat deciziei Curţii Constituţionale referitoare la aplicarea noii legi a referendumului doar după un an de la adoptare, iar reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor fi informaţi despre motivele amânării.

„Am convenit, la data respectivă, că undeva spre sfârşitul lui septembrie le vom trimite forma finală, poate chiar adoptată deja într-una dintre Camere. Când am făcut această înţelegere, nu ştiam că va putea veni o decizie a Curţii Constituţionale care să ne spună că legea referendumului este constituţională, dar că nu vor dânşii să o aplicăm un an de zile. Şi atunci sigur că tot calendarul s-a schimbat, noi nu am mai abordat (…) noua formă de modificare a Constituţiei în Senat şi, ca atare, nu avem o nouă formă de trimis Comisiei de la Veneţia”, a explicat liderul liberalilor.

Crin Antonescu a participat duminică, la Piteşti, la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş, în cadrul căreia au fost alese structurile de conducere ale organizaţiei judeţene

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: