TRAIAN BASESCU TRADAT DE DIRECTORUL SRI,GEORGE MAIOR IN AFACEREA ROSIA MONTANA:”GRUPARI EXTREMISTE SAU ECO -ANARHISTE AU INCERCAT DENATURAREA PROTESTELOR DIN PIATA UNIVERSITATII,IN FOLOSUL LUI BASESCU SI A AMICULUI SAU GEORGE SOROS!

30 sept.

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat, luni, în conferință de presă comună cu șeful comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Georgian Pop, că s-a încercat denaturarea protestelor privind Roșia Montană de către grupări extremiste sau eco-anarhiste.

09271405838857628

George Maior a fost audiat astăzi de comisia parlamentară alcătuită pentru evaluarea proiectului Roșia Montană. El a precizat că, din perspectiva Serviciului pe care îl conduce, acest proiect este unul ce ține de siguranța națională, iar informări cu privire la Roșia Montană au fost remise încă din 1999.

”Subiectul Roşia Montană s-a aflat permanent în atenţia SRI, încă din 1999. Roşia Montană constituie o problemă de securitate naţională. informările au avut ca scop prevenirea unor riscuri de prejudiciere a statului român în domeniul auro-argentifer, nerespectarea legii prin afectarea echilibrului ecologic, de patrimoniu sau a climatului social”, a spus George Maior.

Atât George Maior cât și Georgian Pop au precizat că SRI a lucrat pe linie de prevenire în ceea ce privește Roșia Montană și că informările au cuprins, printre altele, ”încercări ale structurilor extremiste şi eco-anarhiste de a exploata sau influenţa mişcările de protest”.

SRI a trimis , în perioada 1999-2013, peste 500 de informări privind Roșia Montană, care au ajuns la peste 70 de persoane cu funcții de demnitate publică și sunt îndreptățite prin lege să primească astfel de informări, a precizat Maior. El a adăugat că SRI a revenit cu istoricul problemei la fiecare schimbare a structurii aparatului central.
”A fost vorba despre analize complexe asupra riscurilor şi beneficiilor proiectului de la Roşia Montană, necesitatea stabilirii valorii şi a structurii geologice a zăcământului de acolo, precum şi riscul de blocare a implementării investiţiei”, a mai declarat George Maior.

Directorul SRI și-a citit declarația de pe notițe și a refuzat să accepte întrebări din partea jurnaliștilor acreditați la Parlament. Șeful SRI a plecat apoi brusc și nu a strâns mâna întinsă a lui Georgian Pop.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: