PREMIERUL VICTOR PONTA II DA UN DOS DE PALMA LUI BASESCU,INTRUCAT „ACESTA INTRA CU BOCANCII IN JUSTITIE DE NOUA ANI!”

4 oct.

Premierul Victor Ponta a susţinut că presiunile preşedintelui Traian Băsescu în Justiţie sunt determinate de faptul că acesta nu mai controlează ”în totalitate” zona.

ponta-ii-raspunde-lui-basescu-pe-tema-burselor-presedintele-e-generos-pe-banii-altora-98858-1-640x408

El a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că nu a discutat niciodată cu procurorul Tiberiu Niţu ”nici pe cine propune, nici pe cine revocă” din funcţie.

”Eu nu am vorbit niciodată cu procurorul general, dl Niţu, nici pe cine propune, nici pe cine revocă, nu intră în atribuţiile mele. Am constatat astăzi, am aflat astăzi că preşedintele Băsescu l-a sunat pe procurorul general şi i-a spus pe cine să pună, pe cine să schimbe din funcţie, ceea ce este în stilul Băsescu în Justiţie. Sper să nu mai funcţioneze de acum încolo. În rest, …faptul că preşedintele Băsescu are procurori favoriţi şi nefavoriţi este un mod de a interveni ca preşedinte în Justiţie, care sper şi îmi doresc să înceteze. Nu a încetat (…), dar, uşor-uşor, va înceta. Este cea mai brutală ingerinţă pe care poate să o facă cineva. Văd că se şi laudă cu faptul că l-a sunat pe procurorul general”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că nu ştie despre noii şefi din Justiţie decât că provin din Direcţia Naţională Anticorupţie şi a precizat că schimbările s-au făcut potrivit reglementărilor legale în vigoare.

”Nu ştiu cine sunt noii şefi. Ştiu doar că sunt toţi din DNA, nu au fost aduşi de la vreun partid sau cine ştie ce instituţie, habar nu am dacă sunt mai buni sau mai răi. Ştiu un singur lucru, că dl Papici şi-a terminat mandatele – două, ca şi dl Morar, ca şi dl Băsescu, care şi-l va termina la anul, şi că ministrul Justiţiei şi procurorul general au aplicat legea adoptată de Parlamentul României în vremea dnei Macovei. (…) Nu am nicio treabă cu aceste schimbări. (…) Nu am vorbit cu procurorul general niciodată despre aşa ceva. Cel care face presiuni şi intră cu bocancii domniei sale, ca de obicei de fapt în ultimii 9 ani în Justiţie, înţeleg că este Traian Băsescu, care dă telefoane, îl ameninţă pe procurorul general să nu facă ceva conform legii. Aşa spunea legea, când încetează mandatele se numesc alţi oameni. Tot acest circ pe care-l face preşedintele este, din punctul meu de vedere, disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care era dl Morar şi toţi ceilalţi, ceea ce eu cred că e un lucru bun pentru România – să nu mai controleze Traian Băsescu dosarele penale”, a explicat primul-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut joi că procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a fost supus unor presiuni politice în cazul încetării delegării procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru.

El a afirmat că mandatul procurorilor cu funcţii de conducere este limitat prin lege şi că este bine ca din şase în şase ani să se mai schimbe şefia diverselor structuri ale statului, inclusiv la Parchetul General.

„Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a intrat cu bocancii în Justiţie. (…) Multe i-am tolerat (…), dar faptul că s-a băgat cu bocancii în Justiţie, de dragul lui Dragnea… Până la urmă, dacă Dragnea n-are nicio problemă, du-te nene în faţa judecătorului şi justifică acolo cum ai pus tu două milioane de voturi”, a spus preşedintele, la B1 tv.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: