MINISTRUL DE EXTERNE TITUS CORLATEAN DESPRE MODUL CUM ESTE IMPIEDECATA ROMANIA SA ADERE LA SPATIUL SCHENGEN!

5 oct.

Ministrul Afacerilor Externe a declarat, vineri, că România a investit peste un miliard de euro pentru aderarea la Schengen. Titus Corlăţean a subliniat că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile tehnice obiective pentru a intra în această zonă. Totuși, în ciuda investițiilor și a îndeplinirii tuturor criteriilor tehnice, României îi sunt puse bețe-n roate, după cum explică ministrul de Externe.

cache-images-stories-2011-permanente-400-Titus_Corlatean_APCE-150x132.375

“Pentru a adera la spaţiul Schengen, există criterii tehnice obiective pe care România le îndeplineşte, conform evaluărilor şi concluziilor Comisiei Europene aprobate de Consiliu în luna iunie 2011. România îndeplineşte deci aceste criterii. Pe de altă parte, au fost adăugate aşa-zise criterii care sunt politice, care nu sunt valabile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi care împiedică România să adere la acest spaţiu. Este o chestiune artificială. Este o chestiune de confuzie între două dosare diferite. România a investit peste un miliard de euro pentru a avea cea mai înaltă tehnologie în materie la frontiere. În plus, este vorba de o companie europeană ai cărei mari investitori sunt Franţa şi Germania. Acestea cunosc deci foarte bine nivelul de securizare asigurat de partea română. De aceea nu putem înţelege de ce se amestecă lucrurile”, a declarat Titus Corlăţean, într-un interviu la RFI, potrivit Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe a adăugat că “Vrem să privilegiem dialogul politic şi diplomatic, întrucât este un obiectiv legitim. Noi avem un parteneriat strategic cu Franţa. De altfel, Foaia de parcurs a parteneriatului strategic franco-român care a fost semnată în urmă cu câteva luni la nivelul celor două guverne include în mod explicit, la capitolul 1, paragraful 3, sprijinirea eforturilor României în vederea aderării la spaţiul Schengen. Se face deci referire la un acord care există de ambele părţi şi trebuie acţionat pentru a fi pus în aplicare”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: