OPINIILE LUI ION ILIESCU SI CTP DESPRE INTERVIUL UASCERISTEI DE FRUNTE A CUPLULUI CEAUSESCU,ALINA MUNGIU PIPPIDI!

5 oct.

Liderul Societății Academice Române, Alina Mungiu-Pippidi, a solicitat o dezbatere cu ex- președintele Traian Băsescu. Principalele temele de discuţie ar fi fost: Roşia Montană, dezamăgirea tinerilor din stradă, referendumul de anul trecut şi anticorupţia. Cei doi au ajuns la un numitor comun în privința dezbaterii prin intermediul unor replici lansate în mass-media. Până la urmă, dezbaterea s-a amânat sine die. Interesantă ar fi fost atitudinea jurnalistei față de actualul șef al statului. La sfârșitul anilor ’90, Alina Mungiu-Pippidi, directoarea TVR la acea vreme, i-a luat un interviu lui Ion Iliescu. Ea nu s-a apropiat de rolul pe care îl avea, de directoare a Știrilor din Televiziunea publică. Potrivit comentariilor din presa vremii, a fost extrem de agresivă și de ostilă față de fostul șef de stat. Ion Iliescu și jurnalistul Cristian Tudor Popescu au vorbit pentru DC News despre interviul în care Mungiu-Pippidi s-a transformat din moderator echidistant în activistă împotriva lui Iliescu.

Băsescu-Alina-Mungiu-Pippidi-483x300

Iliescu: “A fost cam obraznică”

Contactat de DC News, Ion Iliescu a spus că directoarea TVR de atunci a fost cam obraznică, în cadrul acelei dezbateri. Fostul lider PSD nu a dorit să amintească exact la “ce răutăți” a apelat Alina Mungiu-Pippidi.Iliescu nu înțelege, însă, în ce calitate îi va lua președintele SAR un interviu șefului statului.

“Care e legătura Alinei Mungiu-Pippidi cu Piața Universității, în acest caz? Mă întreb în ce calitate îi va lua ea interviu lui Traian Băsescu, a spus Ion Iliescu. Ce, s-a întors în presă?”, a adăugat, ironic.

Cât despre calitatea de reprezentant al Societății Civile din Piața Universității, fostul președinte a declarat: “Rămâne de văzut ce competențe are. La ce se pricepe. Se pricepe la minerit? E inginer? E vreun expert în domeniu?”.

Vezi și: Dintr-un calcul politic simplu, Băsescu nu vrea dezbatere cu Pippidi

CTP: Îl întrerupea din secundă în secundă

Și jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a amintit despre interviul pe care Alina Mungiu-Pippidi i l-a luat lui Ion Iliescu:

“Îmi amintesc. Nu-l lăsa să vorbească, îl întrerupea din secundă în secundă”.

Întrebat de ce crede că liderul SAR a ales să fie agresiv cu Iliescu atunci, editorialistul ne-a răspuns:

“Așa a considerat că este bine jurnalistic să procedeze. A ales această formulă de agresivitate și fragmentare a discursului celui intervievat, care e o formulă de interviu. Firește, nu este cea mai recomandată, eu nu agreez așa ceva, dar poate fi utilizată. Pe asta a ales-o atunci, cu rezultatele mediatice pe care le-a avut”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: