TRAIAN BASESCU TREBUIE CONSULTAT PSIHIATRIC ,DUPA IESIREA DE IERI IN CARE SE VEDE CA ESTE BOLNAV MINTAL!,O COMISIE PARLAMENTARA POATE HOTARA ACEST LUCRU!

9 oct.

Cu o zi înainte de lucrările Comisiei de negociere a pactului de coabitare, ex-președintele Traian Băsescu a lansat un atac fără precedent la adresa premierului Victor Ponta. Potrivit ex-președintelui, premierul a distrus relațiile țării cu partenerii europeni și cu Statele Unite și a ratat obiective cum ar fi South Stream sau recuperarea datoriilor Rompetrol.

1381257542Basescu la tv

– Felicit CSM pentru promptitudinea cu care a reacționat la solicitarea unui procuror DNA de a i se apăra reputația. Asta înseamnă că politicul nu poate face chiar orice vrea și nu poate spune orice vrea.

– Am transmis CSM o copie a acestui acord, deși el se află pe site-ul președinției cu semnăturile celor doi semnatari încă din data de 14 decembrie 2012.

– Vă aduceți aminte reacția cancelariilor europene din timpul loviturii de stat din vara anului 2012. Din păcate pentru România, actorii principali ai loviturii de stat, Antonescu și Ponta, au câștigat zdrobitor alegerile din noiembrie 2012. Ca om politic cu experiență am înțeles ce înseamnă acest lucru. Un blocaj pe termen mediu și lung al relației României cu alte state (…) Nu a venit de la nicio cancelarie propunerea acestui pact, ci a fost o idee a consilierilor care împreună cu mine își puneau problema cum facem ca România să rămână cu ușile deschise după instalarea noului guvern. Am propus această soluție imediat după invalidarea referendumului.

– a fost singura soluție care l-a făcut frecventabil pe cel care a semnat acest acord. Antonescu a rămas complet nefrecventabil.

– mâine am de promulgat o lege unde majoritatea USL nu a respectat recomandările CCR

– sunt 96 de ordonanțe de urgență emise de Guvernul Ponta, niciuna atacată de Avocatul Poporului, inclusiv cea care încălcată grosier, tratamentul egal al persoanelor și care se referă la legea insolvenței, care este specială, pentru că dl Ghiță trebuie să purceadă la achiziționa televiziuni pentru a le pune în slujba d-lui Ponta. Am înțeles că Avocatul Poporului anunța astăzi că reflectează, că se gândește.

– Atunci am convenit un mecanism: acolo unde preeminența deciziei e la președinte, dacă sunt dispute prevalează punctul de vedere al președintelui. Formularea este: Vor fi respectate de către fiecare atribuțiile și pozițiile celeilalte părți în actele de decizie administrativă ce implica ambele părți. Dacă sunt puncte de vedere diferite, va avea prioritate decidentul final

– era corect ca ministrul Justiției să nu execute ordinul premierului ci să aibă o discuție cu mine pe nominalizări. Aș fi avut o singură întrebare: ai ținut cont de propunerea instituției respective? Fie că e DIICOT, DNA sau Parchet (…) Până la acest incident a funcționat perfect. Sau făcut multe numiri, dar fiind discutate, n-au ridicat probleme, n-am respins nicio propunere. Acordul trebuie respectat pentru consolidarea credibilități instituțiilor. Am o singură propunere pentru un adjunct de șef de secție care stă la mine în mapă de doi ani și căruia nu i-am dat un rezultat. Știam că nu e susținută de procurorul-șef, dar am avut dubiile mele. Când propunerea era susținută de Morar, nici n-am vrut să-l jignesc, nici să-mi impun punctul de vedere, am zis să-l țină cu delegare. Poate nu trebuia spus public.

– Acordul obligă la consultarea președintelui la orice deplasare (…) Ponta a ținut să se ducă în Azerbaidjan, rezultat extraordinar, am pierdut Nabucco. A ținut să se ducă în Kazaghstan, cedat circa 400 milioane de dolari din datoria Rompetrol față de România. Dl. Ponta vizită arcul de Triumf și am obținut o extraordinară susținere pe Schengen. A venit că vrea să se ducă la CE pe Energie în luna mai, înainte de decizia pe Nabucco sau TAP. A avut mandat să susțină Nabucco. A susținut Nabucco, dar nu a știut cum să facă să introducă în documentul CE că Nabucco este prioritar. În concluziile CE nu apare deloc Nabucco, ci doar soluția sud.

– Pe punctul de cea mai mare sensibilitate care este justiția și statul de drept nu voi face nicio concesie, pentru că înseamnă că împreună am semnat, împreună trecem sub tăcere tot ceea ce se întâmplă în neregulă în șubrezirea statului român. Așa ceva nu voi accepta. Ar fi dramatic să revenim la vremea Stănoiu-Năstase and Co, acum în 2013. Și așa, cei doi lideri, Antonescu și Ponta, au reușit să decredibilizeze consistent progresele României.

– Nu-mi voi menține semnătura pe un acord prin care împreună să mințim partenerii noștri. Nu pot să stau în remorca unui mitoman cum e Ponta și să fim amândoi etichetați la fel. Omul acesta zâmbește, râde, este un Oprescu de mai proastă calitate. Măcar Oprescu are mai mult umor. Nici ăla nu face nimic și tot cu șmecherii după malul Dâmboviței. Ponta exersează clowneria la nivel de șef de Guvern.

– Justiția și-a făcut în opinia mea treaba și nu va avea, dacă nu se întâmplă nimic până în decembrie, nu va avea observații ci, cred eu, vor fi rezultate pozitive. Rău va fi la respectarea statului de drept de către Guvern și Parlament. Guvernul prin multitudinea de OUG nejustificate și miniciuna iar Parlamentul prin pozițiile față de ridicare imunității. Ieri m-am păcălit cu Vosganian. Mi s-a părut un act de onoare, dar este unul de o înaltă lașitate.

– Dosarul referendumului: nu am nicio considerație decât una singură: și eu am citit parte din rechizitoriu și vă pot spune că-l voi citi integral până mâine pentru că el prezintă o epopee a furtului în campanii. Cu același mecanism am mai furat odată. Cel puțin în 2009, iar în 2004 am suspectat calculatorul. La prezidențiabilele din 2009 PSD a utilizat același mecanism de furt. Am avut câteva probe, dar prea puține. Ca și atunci, în 2012 am avut un singur reprezentant la secțiile de votare. Și atunci au fraudat masiv votul. Nu Dragnea rebuie să fie ținta, ci cum promovăm o legislație care să nu mai permită furtul la alegeri. (…) Suntem capabili să generăm o lege care să prevină fraudarea alegerilor?

– Este un dosar care îmbracă și ne face o poză a celui mai important act politic dintr-un stat democratic: alegerile. Sunt mai importante chiar decât revizuirea Constituției (…) Vă spun cu certitudine că la fel au fost fraudate și prezidențialele din 2009 și nu vreau să merg mai departe (…) A fost strivit sub o mașinărie de partid cel mai democratic act: votul.

– Un ultim apel. Fac apel la Guvern să nu se joace cu CFR Marfă. Să nu se joace de-a modificare continuă a condițiilor în care GFR poate să achite banii. Au fost modiifcate condițiile în favoarea acestui câștigător. Opriți-vă!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: