CCR „BRATUL INARMAT „A LUI TRAIAN BASESCU VA DISCUTA SESIZAREA ACESTUIA PRIVIND „NECONSTITUTIONALITATEA”CU PRIVIRE LA COOPERAREA DINTRE PARLAMENT SI GUVERN ,PE 6 NOIEMBRIE 2013!

10 oct.

Traian Băsescu a trimis, miercuri, Curții Constituționale a României (CCR) o sesizare de neconstituționalitate cu privire la cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene. Sesizarea va fi discutată de către judecătorii de la Curtea Constituţională în 6 noiembrie.

Băsescu-CCR-ghimpele.ro_

Ex-președintele se plânge că Parlamentul a reglementat o lege prin care stabilește că reprezentantul României la consiliile europene este stabilit de Parlament. Însă, Traian Băsescu subliniază că această prerogativă îi aparține.

Traian Băsescu este nemulțumit în legătură cu un articol ale legii, care permite ca premierul sau președintele să reprezinte România pe plan extern. Președintele subliniază că funcția de reprezentare trebuie să fie exclusiv a lui, pentru că el decide liniile politicii externe ale României, potrivit Digi 24.

Actul normativ a mai fost contestat la Curte şi anul trecut, în iunie, de către un grup de senatori. În sesizarea anterioară, CCR îi dăduse câștig de cauză lui Traian Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: