VICEPRESEDINTELE PNL ,SORIN FRUNZAVERDE A DECLARAT MIERCURI,CA LIMBAJUL FOLOSIT DE EX-PRESEDINTELE BASESCU ESTE „INCALIFICABIL” SI CA” IESIRILE” ACESTUIA NU AR MAI TREBUI TOLERATE INTRUCAT FAC RAU IMAGINII ROMANIEI PE PLAN EXTERN!

10 oct.

Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că limbajul folosit de președintele Traian Băsescu este ‘incalificabil’ și că ‘ieșirile’ acestuia nu ar mai trebui tolerate.

bomba-pe-scena-politica-sorin-frunzaverde-trece-la-pnl-13994-1

‘Limbajul folosit de președintele Traian Băsescu este unul incalificabil. În permanență e clamată imaginea României în exterior, ori modul în care actuala guvernare colaborează cu partenerii externi. Eu cred că imaginea României este afectată, în primul rând, de asemenea ieșiri ale președintelui țării. Cred că reprezentanții statelor partenere ne privesc cu un zâmbet de compasiune pentru faptul că poporul român are asemenea conducători. Asemenea ieșiri nu se întâmplă niciunde în țările Uniunii Europene. Practic, dăunează profund imaginii țării și pune asupra noastră, din nefericire, o amprentă de neseriozitate’, a afirmat Frunzăverde.

Potrivit vicepreședintelui PNL, USL ar trebui să se gândească la faptul că 7,4 milioane de români, care s-au pronunțat prin referendum, în favoarea demiterii lui Traian Băsescu, nu înțeleg de ce i se tolerează acestuia astfel de ‘ieșiri’.

‘Uniunea Social Liberală, are, în acest moment, peste 70% din Parlament. Prin urmare, cred că Parlamentul și Guvernul trebuie să adopte acele modificări legislative care să nu-i mai permită președintelui aceste ieșiri. Și nu mă refer aici la suspendare. USL trebuie să înțeleagă faptul că are responsabilitatea, conferită de votul cetățenilor, de a asigura o bună guvernare, ceea ce înseamnă și oprirea unor astfel de ieșiri care fac rău României’, spune vicepreședintele liberal.

În opinia sa, noua Constituție va trebui să stipuleze foarte clar prerogativele președintelui și cele ale primului-ministru. Sorin Frunzăverde este, de asemenea, nemulțumit și de faptul că se vorbește despre ‘pactul de coabitare’ dintre președinte și premier ca de un lucru normal.

‘Acest pact de coabitare nu trebuia să existe. El însuși induce ideea că cele două părți nu se înțeleg. Există suficiente reglementări legislative care stabilesc cum colaborează președintele cu Executivul’, a afirmat Sorin Frunzăverde.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: