GUVERNUL PONTA NU A GASIT BANI PENTRU ALOCATIILE DE COPII,DAR A GASIT BANI PENTRU DGA,CARE ESTE „DNA-ul”,GUVERNULUI!

16 oct.

Direcția Generală Anticorupție, structură specializată însărcinată cu prevenirea și combaterea corupției din interiorul Ministerului Afacerilor Interne, va primi, printr-o ordonanță de urgență, atribuții extinse ce-i vor permite să ancheteze toți funcționarii publici și toți demnitarii, transmite Antena 3.

dga

Proiectul de lege privind adoptarea ordonanței de urgență a trecut de Camera Deputaților și urmează să ajungă, miercuri, la Senat.

Polițiștii vor desfășura atât acțiuni de prevenire și descoperire a faptelor de corupție, cât și de cercetare penală a tuturor celor care fac obiectul legii 70/2000, legea în baza căreia funcționează Direcția Națională Anticorupție.

DGA va putea, astfel, să-i ancheteze pe toţi funcţionarii publici, dar şi pe cei care ocupă posturi de conducere în statul român, fie că vorbim de primării, de Parlament sau de Guvern, dar îi pot cerceta şi pe liderii de sindicat sau pe membrii unei organizaţii patronale.

Senatorul Toni Greblă a explicat, într-o intervenție telefonică la emisiunea ”100 de minute”, difuzată de Antena 3, că extinderea atribuțiilor DGA era cerută de către raportul Mecanismului de Verificare și Cooperare.

”Era nevoie de această ordonanţă din mai multe motive. În primul rând, este un angajament al nostru pe MCV. În al doilea rând, atribuţiile DGA au fost substanţial diminuate ca urmare a partajării Ministerului Administraţiei şi Internelor, ei rămânând practic doar cu activitate în ceea ce priveşte funcţionarii angajaţi în Ministerul de Interne. În al treilea rând, până la această propunere, ei nu aveau atribuţii de poliţie judiciară, astfel încât procurorul de caz era obligat să lucreze cu structurile poliţiei judiciare din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie. În felul acesta, credem că vor fi soluţionate mai rapid cauzele de corupţie şi cele conexe acestora. Dar, în acelaşi timp, nu trebuie să uităm că principalul scop pentru care a fost înfiinţată această instituţie este prevenirea comiterii de infracţiuni”, a spus social-democratul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: